RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Діють відомі рейдери: інвестор із США розповів про спробу відібрати у нього контроль над родовищем

Мужіївське поліметалеве родовище в Закарпатті піддається атаці відомих рейдерів.

Про це сказав американський інвестор Браян Севедж, передають "Українські новини".

Очолювана ним компанія Avellana Gold побудувала в закарпатському селі Мужієво сучасну збагачувальну фабрику і протягом найближчих років збирається інвестувати в проект видобутку золота, срібла, свинцю і цинку 150 млн доларів. Але підприємство, що прозоро інвестує в Україну, через суди піддається атакам рейдерів, які хочуть відібрати родовище.

Керівником групи рейдерів є Олександр Маштепа - директор офшорної компанії Gofer, яка під час реєстрації в Великобританії вказала недостовірні дані і приписала собі в співзасновники відомий британський банк і членів королівської сім'ї, - розповідає американський інвестор і називає це "шахрайством". Генеральний директор Avellana Gold стверджує, що рейдери "воскресили компанію-банкрута", за допомогою якої атакують реального інвестора через спроби відібрати ділянку та розроблення родовища.

"Серед людей, які причетні до компанії - відомі корпоративні рейдери. Раніше вони те ж робили з торговим центром в Києві ... Будемо працювати в судах України і Великобританії, щоб викрити шахрайство, використовувати будь-який законний спосіб, які маємо, включаючи кримінальне переслідування посадових осіб, директорів і урядовців, які можуть бути задіяні в справі", - заявив американський інвестор.

Він розповів, що посольства США і Великобританії проінформовані про дії рейдерів. Севедж раніше повідомляв, що фірма Gofer та її засновники, які атакують американського інвестора, можуть потрапити в список санкцій США.

Журналісти та активісти раніше оприлюднили дані про зв'язок рейдерів з компаніїї Gofer Олександра Маштепи і Дмитра Зайцева з сепаратистами Донбасу, а також з агентом російських спецслужб Сергієм Колпіді.

Американський інвестор вірить в можливість швидкого розслідування правоохоронців і докази шахрайства.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: рейдери