RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

"Бізнес-Варта" звернулася до Зеленського з листом на захист глави "Укрлендфармінг" Бахматюка

Об'єднання "Бізнес-Варта" закликало президента України звернути увагу на ситуацію навколо затримань співробітниками НАБУ колишніх і діючих посадових осіб Національного банку і ліквідованого "ВіЕйБі" банку, а також управлінців приватних компаній, що входять в групу компаній "Укрлендфармінг".

Про це йдеться в листі "Бізнес-Варта".

Об'єднання заявляє, що це не тільки негативно вплине на капіталізацію даного підприємства, але і відіб'ється на інвестиційній привабливості України та призведе до скорочення прямих іноземних інвестицій у вітчизняну економіку.

"Всім відомо, що під великою загрозою опинилася група компаній "Укрлендфармінг", яка виробляє 1% ВВП, платить близько 3 млрд гривень податків до бюджету і виплачує більше 3,5 млрд гривень заробітної плати. Дана група компаній працює в 600 населених пунктах 22 областей Україна і створює 27 тисяч робочих місць, переважно в сільській місцевості. і навіть після втрати значної частини активів і частки ринків збуту, в зв'язку з військовими діями, група компаній продовжує працювати і інвестувати в економіку нашої держави. Сьогодні це підприємство стало заручником багаторічного, неефективного та неконструктивного відношення держорганів до важливого учаснику ринку і значного суб'єкту господарювання в сфері АПК. Держава замість зваженого, суворого і прагматичного підходу в підтримці і контролі за мінімізацією негативних наслідків для економіки і людей, часто вибирає позицію неконструктивного показово агресивного тиску. Це призводить до руйнування бізнесу, а також: неповерненню боргів, закриттю виробничих потужностей, втраті робочих місць, податків", - йдеться в листі.

Експерти "Бізнес-Варти" відзначають, що через дії силовиків страждає не тільки ділова репутація одного з лідерів аграрного ринку, але і репутація держави як ділового партнера.

"Необережні і необгрунтовані дії силових структур і влади об'єктивно ставлять під загрозу стабільність ведення фінансово-господарської діяльності підприємства. Це безпосередньо несе додаткові ризики для репутації держави через призму виконаних зобов'язань окремого бізнесу перед міжнародними кредиторами", - йдеться в зверненні.

Експерти відзначають, що досвід роботи ГО "Бізнес-Варта" щодо захисту бізнесу говорить про існування виборчої активності слідчих і антикорупційних органів для тиску на бізнес, який може мати замовників і приватний інтерес до групи активів бізнесу з метою його перерозподілу або заволодіння, тому просять президента розібратися в ситуації і не допустити дій силових органів, спрямованих на руйнування ГК "Укрлендфармінг".