RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Відома авіакомпанія Fly Emirates прикрасила літак фото української регбістки - Голик

Арабська авіакомпанія Fly Emirates розмістила на зовнішній частині свого літака фото гравця Національної Збірної України з регбі-7 Наталії Мазур.

Про це повідомив радник прем'єр-міністра України, колишній радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик в Facebook.

За його словами, таке рішення одна з найбільших світових авіакомпаній прийняла перед туром Світової серії регбі-7 в Дубаї і після того, як в 2018 році Чемпіонат Європи з регбі-7 пройшов в Дніпрі.

"Перед туром Світової серії регбі-7 в Дубаї, а це вже 50 років розвитку цього виду спорту в країні, на літаках однієї з кращих авіакомпаній світу Fly Emirates з'явилася фотографія гравця Національної Збірної України з регбі-7 Наталії Мазур", - розповів він.

Голик повідомив, що ця робота стала результатом проекту Президента Федерації регбі Дніпропетровської області Дениса Давидова і власника Lustre Art Ігоря Дехи.

"У Дніпрі в 2018 році був чемпіонат Європи з регбі-7. В якому брала участь і збірна України, посівши друге місце. Ми прийняли рішення з Ігорем Дехою, що в країні спорту не вистачає краси і фотографій. Вибрали двох дівчат і я оплатив фотосесію. Ми не планували потрапити на літак. Але наш досвід роботи на результат створив прекрасні фотографії. І ось зараз плід цієї роботи красується на літаку Fly Emirates!", - розповів Денис Давидов.

Автор фото - Станіслав Ведмідь

Регбі-7 - контактний командний вид спорту, що виник в Шотландії в кінці XIX століття, один з видів регбі-футболу. Матч з регбі-7 являє собою змагання двох команд в кожній з яких по сім гравців, гра триває два тайми по сім хвилин з перервою не більше двох хвилин. Як і в регбі-15, основним завданням гравців на полі є заробляння очок шляхом занесення м'яча в залікову зону суперника або потрапляння в Н-образні воріт вище поперечини.

З 2015 по 2019 рік Юрій Голик був радником голови Дніпропетровської ОДА. У 2018-му році він став одним з тих представників ДніпрОДА, які допомагали провести Чемпіонат Європи з регбі-7.