RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Порушення зростають щорічно: експерт оцінила ризик легалізації грального бізнесу в Україні на прикладі країн Європи

Процес легалізації грального бізнесу в Україні пов'язаний з низкою ризиків, оскільки навіть в європейських країнах, де такий вид діяльності повністю легальний, щорічно спостерігається зростання порушень і навіть кримінальних злочинів в галузі.

Про це заявила в коментарі кореспонденту "Апострофа" керівник юридичного відділу Law & Trust International Тетяна Клименко під час Kyiv iGaming Affiliate Conference, ключовою темою якої, за словами організаторів, стане легалізація грального бізнесу в Україні, а також застосування міжнародного досвіду щодо його регулювання.

Вона розповіла про проблеми з порушеннями у сфері, з якими стикаються іноземні держави, де гральний бізнес вже легалізований.

"Найголовнішою проблемою в закордонному гральному бізнесі є регулювання AML-законодавства - щодо відмивання грошей та фінансування тероризму. У Великобританії і на Мальті зафіксовано величезну кількість таких порушень, і вони збільшилися в два рази...Посилюється регуляція, все йде до того, щоб зробити єдиним законодавство в сфері грального ринку. Зараз накладаються штрафи в залежності від порушень, до 1,5 млн фунтів і позбавлення волі на 5-7 років. Контроль посилюється, на практиці порушення тільки ростуть", - зауважила вона.

Тетяна Клименко також пояснила, які фактори необхідно реалізувати, щоб в Україні відбулася коректна легалізація грального бізнесу. За її словами, в даний момент уряд повинен запустити легалізацію в пробному режимі на рік.

"Побудова контролю - один з найважливіших моментів для України. В законопроекті 2285 передбачено створення системи онлайн-моніторингу, для України це гарна можливість європейську систему впровадити. Де-факто 15 років гральний бізнес в країні був присутній і доходи йшли повз бюджет. Якщо ми почнемо з малого і добре поставимо контроль, і він буде успішним, то потім це можна розвивати... Це як мінімум рік або навіть кілька років... Всі (законодавчі) ініціативи повинні бути складені докупи, щоб запустити процес", - додала експерт.