RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Мене "замовив" Богдан: Бахматюк розповів про причини розслідування НАБУ проти нього

Власник найбільшого українського агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк звинувачує голову Офісу президента Андрія Богдана у "віджиманні" його бізнесу, а також в "замовленні" відновлення справи проти нього в НАБУ.

Про це бізнесмен розповів для Latifundist.com, коментуючи відновлену НАБУ справу про нібито нецільове використання рефінансування Нацбанку на суму 1,2 млрд грн, яке отримав VAB Банк, яка розслідувалася впродовж декількох років різними силовими органами і була закрита в зв'язку з відсутністю складу злочину, повідомляють "Українські новини".

Справу було відновлено зі звинуваченнями, які спростовуються звітами Фонду гарантування вкладів, заявами НБУ і даними офіційних експертиз.

"Вважаю, що мене "замовив" Андрій Богдан - голова Офісу президента. Він диригував цими процесами щодо Касько і Ситника. Я зустрічався з ним особисто, чув риторику. Ми намагалися знайти конструктив. Богдан - диригент і оператор судового процесу проти мене. Джерела в пресі підтверджують, що це має місце не тільки в відношенні мене, але і всюди. Я чітко розумію, що це - політично вмотивований процес", - прокоментував Бахматюк.

Олег Бахматюк не виключає, що таким шляхом хочуть відібрати його бізнес.

"Не виключаю, що є рейдерські моменти, тому що компанія велика. Ми розуміємо, що при нестабільній ситуації будуть під загрозою договори оренди, активи, закладені у зовнішніх кредиторів, будуть знецінюватися. Вартість елеватора без землі в 10 разів менше, це стосується будь-якого активу . Не виключаємо, що це один з мотивів прийняття рішень проти нашої компанії. Не хотілося би в цьому переконуватися і показувати, хто це зробив. Ми вважаємо це чинником залучення уваги, проявом популізму. Ви бачите, що генпрокурор говорить, що буде здійснювати посадки за результатами так званих соціологічних досліджень, це - нонсенс", - зазначив він.

За словами Олега Бахматюка, у відкритій НАБУ справі збіглися інтереси директора НАБУ Артема Ситника і генерального прокурора Руслана Рябошапки.

"Артема Ситника цікавить лише піар, Руслана Рябошапку - теж, адже він почав боротьбу з олігархами, до яких я не належу. Олігарх - це людина, яка має і політичний вплив, і медійний. У нас велика компанія, я - великий бізнесмен, але не олігарх. Вони підміняють поняття зараз ", - розповів Олег Бахматюк.

Раніше бізнесмен заявляв про конфлікт інтересів директора НАБУ Артема Ситника в цій справі. Суд визнав Ситника винним в корупції - елітному відпочинку за чужий рахунок на мисливській базі. Головним свідком звинувачення у справі про корупцію Ситника був радник сестри Олега Бахматюка. Артема Ситника внесено до реєстру корупціонерів, в парламенті піднімається питання про його відставку. Члени Ради громадського контролю закликали Ситника дати пояснення своїм діям і прокоментувати перебування на посаді керівника антикорупційного органу в такій ситуації.