RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Новий рекорд країни: в ДТЕК Нафтогаз розповіли про зростання обсягів видобутку газу в 2019 році

ДТЕК Нафтогаз добув 1,66 млрд куб. м. природного газу за 2019 рік, що на 0,66% перевищило обсяги видобутку 2019 року і стало новим рекордним показником як для компанії, так і для сектора приватної газовидобутку в Україні.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Компанія збільшила видобуток завдяки введенню в експлуатацію нових високодебітних глибоких свердловин, застосуванню інноваційних технологій. У 2019 ДТЕК Нафтогаз почав будівництво шести нових свердловин, три з яких були завершені бурінням в рекордні терміни. Компанія приступила до реалізації програми буріння на Мачухському родовищі зі значним потенціалом видобутку газу на глибинах понад 6 км, що вимагає унікальних технологічних рішень через аномально високі пластові тиски і температури.

Великим інвестиційним проектом 2019 року стало будівництво дожимних компресорних станцій на Семиренківському родовищі, які дозволять стабілізувати видобуток газу на об'єктах, що знаходяться в зрілій стадії розробки. Одним з важливих напрямків діяльності ДТЕК Нафтогаз стали цифровізація і впровадження інноваційних підходів, завдяки яким компанія змогла скоротити терміни буріння глибоких свердловин до 3,5 місяців і підвищити ефективність розробки родовищ.

У 2019 ДТЕК Нафтогаз збільшив портфель активів, що дозволить забезпечити нарощування ресурсної бази та видобутку газу. Компанія здобула перемогу на першому відкритому електронному аукціоні і придбала спецдозвіл на користування надрами Світанково-Логовської площі. Також ДТЕК Нафтогаз визнаний переможцем у конкурсі на укладення угоди про розподіл продукції по Зіньківській площі.

"Не дивлячись на кон'юнктуру світового ринку і падіння ціни на газ, наша компанія продовжує інвестувати в українську газовидобуток - інвестиції за 2019 рік склали понад 3 млрд грн. Нам вдалося досягти історичного максимуму видобутку завдяки впровадженню інноваційних технологій по всьому виробничому ланцюжку - від геологорозвідки і буріння свердловин до інтенсифікації та будівництва сучасних інфраструктурних об'єктів. Ми плануємо надалі нарощувати обсяги буріння і видобутку - плануємо ввести в експлуатацію не менше 6 глибоких свердловин, що стане значним внеском у досягнення енергонезалежності України", - заявив Ігор Щуров, гендиректор ДТЕК Нафтогаз.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України. Група розвиває бізнес з видобутку природного газу і вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання її клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK реалізує проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Нафтогаз - найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. З 2013 року ДТЕК Нафтогаз збільшив видобуток газу більш ніж в 3 рази, продемонструвавши найстрімкішу динаміку розвитку в секторі. У ДТЕК працюють 70 тисяч співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес