RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Инвестор через суд обжаловал арест завода "Океан": подробности

Інвестор через суд оскаржив арешт заводу "Океан": подробиці

Інвестор Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" Василь Капацина оскаржив в судовому порядку арешт підприємства, накладений за ініціативою Офісу генерального прокурора України (ОГПУ).

Про це він повідомив в коментарі Українським Новинам.

"Подав апеляційну скаргу на рішення Печерського райсуду Києва від 13.01.2020, який за клопотанням ОГПУ заарештував "Океан". Наполягаю, що арешт незаконний і необгрунтований. Прокурори стали заручниками спецоперації ФСБ Росії, не розібравшись поставили під сумнів існування суднобудівного заводу, який почав відродження", - заявив Капацина.

Як випливає з інформації в Єдиному реєстрі судових рішень, визначення про арешт комплексу заводу "Океан" було підписано суддею О. Білоцерковцем. Цей же суддя прийняв рішення про арешт майна ПАТ НСЗ "Океан" в 2016 році і передав майно на зберігання до ТОВ "Океан-Судноремонт", під контроль осіб, пов'язаних з кіпрською компаній Zonel Operations Limited (ЗМІ пов'язують з колишнім членом ради директорів "Газпрому"). За підсумками "зберігання", з території заводу зникло майно вартістю 40 млн гривень. Даний факт розслідується в рамках виробництва, відкритого прокуратурою.

Як повідомляв Hubs, завод "Океан" був арештований за показаннями колишнього помічника екс-нардепа від "Блоку Петра Порошенко" Оксани Білозір - Ігоря Ігнатова, якого затримували за підозрою в бандитизмі, рейдерстві і розкраданнях. У ЗМІ писали, що Ігнатов може бути причетний до діяльності так званої ОЗУ "Капітошка": "його підозрювали в зв'язках з угрупованням авторитета Олександра Капітонова - виконавця рейдерських операцій та інших злочинів на території Росії і України".

Як пишуть ЗМІ, до арешту "Океану" може бути причетний депутат від фракції "Слуга народу" В'ячеслав Медяник, листування якого з питання "Океану" в жовтні 2019 року зафіксували журналісти. Вона містила згадки найменувань "Океан" і "Сахар". У НАБУ з високою часткою ймовірності мова могла йти про заводі "Океан" і Ігоря Ігнатова, який керував низкою цукрових заводів і звинувачувався у спробі незаконно отримати контроль над заводом "Океан" у Миколаєві, завдяки зв'язкам у генпрокуратурі. Зв'язок листування з заводом "Океан" підтвердився, і глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевняв журналістів, що керівництво політсили вимагатиме показати її, щоб перевірити, чи порушував депутат етику, і чи немає в його діях корупції. Спеціальна антикорупційна прокуратура відкрила за фактом розслідування.

Як писали журналісти 8 вересня 2017 року помічник нардепа Оксани Білозір Ігор Ігнатов затримувався у справі про заволодіння та легалізації близько 40 млн грн коштів держпідприємства "Укрхімтрансаміак": "виконуючого обов'язки директора ДП "Укрхімтрансаміак" підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), двох керівників приватних підприємств, задіяних, за даними детективів, в схемі заволодіння коштами ДП і їх подальшої легалізації, підозрюють в злочині, передбаченому ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України", - заявляли в НАБУ.

Також, за повідомленнями ЗМІ, Ігнатов може бути пов'язаний з Євгеном Анісімовим ("Анісім"), що знаходиться в розшуку.

Нинішній власник заводу "Океан" миколаївський бізнесмен Василь Капацина заявляв, що арешт заводу - атака на підприємство олігарха з РФ Ігоря Юсуфова і допустив що це є операцією ФСБ РФ. За словами бізнесмена, ситуація з заводом пов'язана з питанням нацбезпеки і оборони України, оскільки, наприклад, "будувати військові кораблі сьогодні може тільки "Океан", тому на нього і йде така атака". Також, за його словами, генпрокурора Руслана Рябошапку "ввели в оману", а рейдери руками правоохоронців намагаються заблокувати роботу заводу, зірвавши плани України щодо відновлення Військово-морського флоту.