RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Допитали лобістів, але не мене: власник арештованого заводу "Океан" звернувся до Рябошапки

Власник суднобудівного заводу "Океан" Василь Капацина обурився, що прокурори Офісу генпрокурора ігнорують прохання допитати його у справі про арешт майна заводу.

Про це йдеться в його зверненні до генпрокурора Руслана Рябошапки, повідомляють "Українські новини".

13 січня суд Києва за клопотанням ОГП наклав арешт на комплекс заводу "Океан". На підприємстві забороняють госпдіяльність, 700 співробітників можуть втратити роботу. Власник заводу Василь Капацина заявляв про 6 іноземних контрактів, реалізація яких виявилася під загрозою.

21 січня в Офісі президента відбулася зустріч за участю народних депутатів і прокурора Офісу Генпрокурора Олександра Білоуса - колишнього першого заступника прокурора Миколаївської області. Метою зустрічі було врегулювання ситуації навколо заводу, яка виникла після арешту його потужностей за клопотанням ОГПУ.

"Прокурором ОГП досягнута домовленість про допит мене, як власника заводу. Я був упевнений, що мене почули", - пише Капацина.

22 січня його допитали слідчі ДБР в якості свідка. Жоден з 11 прокурорів ОГПУ, відповідальних за цю справу, не з'явився на допит.

"Я надав матеріали, які спростовують свідчення ставленика російського олігарха Ігоря Юсуфова - Ігоря Ігнатова, на підставі яких (без перевірки з боку прокурорів) прокурором Гончаренко було подано до суду клопотання про арешт комплексу заводу "Океан", - повідомив Капацина.

"Чому Ваші підлеглі знайшли час допитати представника російського олігарха Юсуфова - Ігоря Ігнатова, і відмовилися допитати мене після домовленостей на зустрічі в Офісі президента? Прокурори йдуть на контакт з лобістами інтересів країни-агресора і ігнорують власника заводу", - звернувся Капацина до Рябошапки.

15 січня власник заводу звернувся до генпрокурора з проханням вислухати його і попросив його прийняти по ситуації, "яка виникла через протиправні дії співробітників ОГПУ".

Він прокоментував заяву Офісу генпрокурора, що під час арешту майна заводу "Океан" нібито було дотримано "рівновагу" між "інтересами суспільства" і правами власника підприємства.

"Генпрокуратура видала порцію дезінформації, заявивши, що арешт "Океану" є рівновагою між інвестором і суспільством. Це маячня. 700 співробітників "Океану", найнятих на завод - це і є суспільство. Мої інтереси і інтереси суспільства - відродження заводу! Вимагаю від Руслана Рябошапки і його підлеглих припинити дезінформацію. Я купив завод на відкритих торгах, 10 років їм володів російський олігарх Ігор Юсуфов, через кіпрську компанію, він кинув завод. до 2018 завод знаходився в стані банкрутства! Де була Генпрокуратура, коли він розкрадався і знищувався? Чому завод заарештували через рік після того, як я купив його на відкритих торгах, як моїми грошима зроблено розрахунок по чужих боргах, перш за все із зарплати - якої було виплачено 92 млн грн - безпрецедентна сума для України! У мене, "Океану" і суспільства немає протиріччя і дисбалансу", - сказав Капацина.

Він зазначив, що прокурори завдали серйозного репутаційного удару по суднобудівному заводу, який може втратити інвестиції.

"Прокурори ОГП завдали репутаційного удару по суднобудівному активу, по українському інвестору. На мене, як українського інвестора, дивляться бізнесмени і роблять висновки щодо захисту інвестицій в Україні. Допускаю, що Рябошапку могли ввести в оману підлеглі. Закликаю генпрокурора зустрітися зі мною. Я готовий документально переконати Рябошапку в помилку його офісу, що має катастрофічні наслідки", - сказав Василь Капацина.