RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Через Ситника держава отримала в 40 разів менше виплат: Бахматюк висловився про борги VAB-банку

Акціонер Групи компаній "Укрлендфармінг" і "Авангард" Олег Бахматюк зробив заяву про продаж активів VAB банку Фондом гарантування вкладів, за його словами, через дії директора НАБУ Артема Ситника держава отримала лише 234 млн від запропонованих їм 8 млрд грн, а його компанія, яка сплачує мільярдні податки в бюджет і працевлаштовує 27 тисяч українців, виявилася під загрозою знищення.

Про це повідомляють "Укрновини", а заява Бахматюка про продаж активів VAB банку ФГВФО була розміщена на сайті Групи компаній "Укрлендфармінг".

"Хочу привітати пана Ситника і всю його компанію з перемогою. Фонд гарантування вкладів заявив, що вони продали всі активи VAB банку за 234 млн грн. Я звертався з листами, де пропонував розглянути можливість отримати 8 млрд грн. Замість цього бюджет отримав тільки 234 млн", - заявляє акціонер "Укрлендфармінг".

Бахматюк відзначає, що ситуація навколо "Укрлендфармінг" і "Авангард" і його як акціонера банку, який знаходиться на конструктивних позиціях і пропонує бюджету значно більше, склалася не на користь держави:

"Закликаю: збережіть компанію, яка здатна генерувати мільярди податків до держбюджету, де працює 27 000 українців, і виплачує мільярди зарплат. Держава отримала б в 40 разів більше, ніж отримала при продажу активів на аукціоні. Але директор НАБУ Артем Ситник і особи, які допомагають йому, не зацікавлені в поверненні коштів. Вони зацікавлені у власному піарі. Упевнений, що вони понесуть відповідальність, коли буде пораховано, що могла б отримати держава і що в результаті отримала", - зауважив він.

Бахматюк нагадав, що досвід США і ЄС доводить, що в подібних ситуаціях мирне врегулювання в результаті домовленостей між державою і бізнесом забезпечує великі надходження до бюджету і дає можливість бізнесу працювати.

"Тим більше, якщо сторона бізнесу є важливим учасником економічних процесів в Україні. Але люди, які намагаються зруйнувати компанію, не зацікавлені щось створювати. Вони споживають величезні бюджетні кошти і знищують тих, хто кошти виробляє. Вважаю, що це має отримати справедливу оцінку - адже ці особи не будуть займати вічно свої посади", - говорить Бахматюк.

Акціонер "Укрлендфармінг" заявив, що переговори і врегулювання таких питань важливі для дотримання інтересів держави.

"Бюджет треба наповнювати. Чи знищують компанію, яка є бюджетоутворювальною, представляє Україну на міжнародних ринках і забезпечує експортний потенціал країни? Відповідь має дати влада, яка декларує напрям на економічний розвиток, і стає заручником амбіцій купки осіб з деструктивними діями", - заявляє Бахматюк.

Екс-власник ВіЕйБі банку Олег Бахматюк пропонував виплату заборгованості банку перед державою в сумі 8 млрд грн із застосуванням механізмів реструктуризації. Відповіді на пропозицію від НБУ і ФГВФО бізнесмен не отримав. НАБУ початок допити 10 тис працівників аграрних компаній Бахматюка. Як заявляє прес-служба агрохолдингу, причиною став конфлікт інтересів директора НАБУ Артема Ситника - він був визнаний судом винним в корупції і внесений до реєстру корупціонерів, що загрожує йому втратою посади. Головним свідком звинувачення у цій справі був радник сестри Олега Бахматюка.