RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Дорогі покупки і подарунки: чим володіє топ-чиновник поліції Івано-Франківської області

Члени сім'ї поліцейського чиновника з Івано-Франківської області Михайла Банка можуть дозволити собі покупку дорогих автомобілів і будівництво на "Буковелі", а його дружина приймає багатотисячні подарунки.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" - "Банківські" статки: чим збагатився на посаді очільник Департаменту захисту економіки Франківщини".

У статті нагадується, що ще минулої осені глава Кабміну пообіцяв ліквідувати в Нацполіціі Департамент захисту економіки, як корупційний, однак на рівні областей він до сих пір діє. Саме цей підрозділ в Івано-Франківській області та очолює Михайло Банк.

"Заробітна плата Михайла Банка за 2018 рік (декларація за 2019 рік ще не опублікована) склала 205 тисяч гривень. Непогана зарплатня, як для Івано-Франківської області. Проте, чи достатньо цього для набуття тих статків якими, як виявилося, володіє сім’я Банка? Напевно, що ні. Адже це єдиний офіційний дохід від заробітку в його сім’ї. Натомість родина Банка отримує коштовні подарунки – декілька разів по 80 тис гривень від Олени Тетянич для Михайла Банка та його дружини. Дані грошові подарунки практично дорівнюють його заробітній платні на посаді за 10 місяців. Окрім того, дружина Банка у 2018 році отримала ще один коштовний подарунок – автомобіль MitsubishiPajeroWagon – 2017 року випуску, оціночна вартість якого (вказана в декларації) складає 450 тис. гривень. Реальна ринкова вартість такого авто є, звичайно, значно вищою", - йдеться в статті.

Крім того, наголошується, що батько Михайла Банка, Василь Банк згідно з інформацією YouControl і даними Геокадастру, придбав дорогий автомобіль і три земельні ділянки загальною площею 0,35 га в селі Паляниця Івано-Франківської області.

"Як відомо, на території Паляниці розташований найбільший в Україні гірськолижний курорт "Буковель", а загальна ринкова вартість такого шматка землі стартує від $150 тис", - йдеться в матеріалі.