RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

У Тимошенко пропонують серйозно карати за завищені цифри в платіжках

Народні депутати від фракції "Батьківщина" Сергій Власенко та Олександр Абдуллін пропонують Верховній Раді ухвалити закон № 3097, який захистить українців від обману постачальниками води, газу тепла та електроенергії.

Про це повідопляє прес-служба партії.

У разі доведення судом або ж у позасудовому порядку неправдивих даних у платіжках – комунальникам доведеться відшкодувати незаконні нарахування у десятиразовому розмірі.

Проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про захист прав споживачів" (щодо гарантій правильного нарахування побутовим споживачам, кінцевим споживачам комунальних послуг вартості постачання природного газу, води, електричної, теплової енергії, комунальних послуг) вже зареєстровано у парламенті.

"Ми отримали тисячі звернень від людей, у яких вони скаржаться, що постачальники тепла, газу, води, світла нахабно їх обдурюють. Людям свідомо завищують показники, нараховують неіснуючі борги. Це неподобство потрібно негайно припинити. Помилилась компанія у платіжці на 10 гривень – має повернути 100, помилилася на 1000 гривень – доведеться віддати 10 000", – зазначив Власенко.

За словами співавтора закону, надавачі комунальних послуг нахабно користуються заклопотаністю людей, які змушені працювати, аби зводити кінці з кінцями. Безпорадна влада вдає, що не помічає, як по всій країні обкрадають громадян.

"Українці не мають можливості та часу судитися через такі платіжки, бо часто мова йде про 100, 200, 500 гривень, та змушені сплачувати ці кошти. Наш закон дасть людям дієвий інструмент. Кожен, кого спробують обдурити, отримає змогу повернути свої гроші, захистити права і відновити справедливість", – резюмував Власенко.