RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Збільшать видобуток газу втричі: ДТЕК Нафтогаз розповів про плани до 2025 року

ДТЕК Нафтогаз планує наростити видобуток газу до 2 млрд куб м в 2021 році і збільшити цей показник до 5 млрд куб м в найближчі п'ять років.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Щуров на Українському енергетичному форумі, передає спеціалізоване видання Expro.

За словами Щурова, зростання видобутку сприятимуть системні інвестиції та інновації, які впроваджуються компанією. Так, завдяки застосуванню сучасних технологій ДТЕК Нафтогаз успішно розробляє щільні колектори (поклади тайт-газу) і скоротив термін буріння глибоких свердловин до рекордних 3,5 місяців.

"Щорічно інвестуючи мільярди гривень в буріння, геологію та інновації, ДТЕК Нафтогаз збільшив видобуток більш ніж в три рази на двох родовищах, які знаходяться в зрілої стадії розробки. В наступні п'ять років ми плануємо вийти на нову динаміку розвитку і потроїти сьогоднішній показник", - підкреслив Щуров.

Як відзначили на форумі експерти, другий рік поспіль спостерігається позитивна тенденція щодо збільшення обсягів видобутку газу приватними компаніями.

"У 2019 видобуток приватних компаній зросла на 5,05% і досягла рекордних 4,6 млрд куб м газу", - зазначив під час свого виступу виконавчий директор Асоціації газодобувних компаній України Артем Петренко.

На даний момент частка приватного сектора становить 22% у загальній структурі видобутку газу в Україні.