RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Співробітники птахофабрики "Курганський бройлер" працюють в небезпечних умовах - екс-директор

Птахофабрику "Курганський бройлер", що входить до складу "Комплекс Агромарс", необхідно перезавантажити.

Про це заявив екс-директор птахофабрики Олексій Таранов для видання Latifundist.

Птахофабрика є одним з найбільших підприємств замкнутого циклу з виробництва курячого м'яса в Східній Україні. Виробнича потужність "Курганського бройлера" становить до 2 тисяч т м'яса на місяць. Кількість працівників на фабриці досягає 500 осіб.

"Підприємство потребує перезавантаження. В останні роки його тільки експлуатували. Не обслуговували, не ремонтували, не відбудовували. На птахофабриці є аварійні об'єкти, експлуатація яких може закінчитися людськими жертвами. Я не хочу брати на себе цю відповідальність", - вказав Таранов.

За його словами, на базі котельні підприємства можуть вибухнути котли, тому що 8 років їх не обслуговували - не проводилась чистка, що не ремонтувалася хімводопідготовка. За його словами, на фабриці "немає ні охорони праці, ні навчання, ні медогляду персоналу, ні обслуговування обладнання".

Підприємство нарощує дебіторську заборгованість перед постачальниками електроенергії і газу, а також перед трудовим колективом по заробітній платі - заборгованість досягла 5-6 млн грн.

"Підприємство просто кинуто. До речі, його заборонено експлуатувати згідно з рішенням суду і приписами МНС. Два роки йшли суди. Люди ходили на роботу, ризикуючи власним життям. Рішення суду є, але ніхто його виконувати не збирається. Птахофабрики необхідно зупинити, модернізувати, усунути всі технічні неполадки", - поділився екс-директор птахофабрики.

На його думку, щоб хоч трохи реанімувати підприємство, потрібно мінімум 36-45 днів. Причому, вважає Олексій Таранов, необхідно провести капітальний ремонт не тільки котелень, а й складів, будівель, приміщень, виробничих цехів, які знаходяться в аварійному стані і "можуть обрушитися і поховати людей під собою".

Екс-директор "Курганського бройлера" також зазначив, що в компанії були проблеми з накопиченням відходів на місцевому послідохранилища. Так, за його словами, в даний час кількість відходів досягла 100 тисяч т посліду.

"Воно роками накопичувалося, і складено близько 100 тисяч т посліду. Проблема не вирішується. Це безвідповідальне ставлення до власного підприємства, до законодавства, власних людей, які там працюють. Але така політика компанії", - підсумував Олексій Таранов.

Нагадаємо, що 6 червня 2018 року в Київській області поліція затримала власників компанії "Комплекс Агромарс" народного депутата Євгена Сігала і його дружину Марину Сігал за створення могильника на Київщині, однак протягом тижня вони були звільнені під заставу.