RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Повернулися на ринки і вийшли в плюс: керівник ОПЗ Микола Синиця розповів про успіхи підприємства

Одеський припортовий завод за останній рік зміг вийти із затяжної кризи - підприємство відновлює свою роботу, виходить в плюс по доходах і повертає собі місце на міжнародних ринках.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив керівник Одеського припортового заводу Микола Синиця.

Він зазначив, що підприємство повернулося на світові ринки і почало виплачувати серйозні кошти в бюджет.

"Для ОПЗ це був дуже результативний рік. Ми повернулися на міжнародні ринки, на підприємстві знову працюють фахівці, що покидали його, проводиться модернізація і ремонт обладнання. Почалося погашення боргів перед кредиторами, держава отримує від ОПЗ багатомільйонні податкові надходження. Це не просто ефект від відновлення роботи виробництва, а результат копіткої праці і правильних рішень. Співробітники повертаються завдяки зростанню заробітних плат і стабільності на підприємстві, гроші на ремонти і модернізацію вдалося виділити завдяки оптимізації закупівель та економії коштів. В цьому році ми також встановили рекорд з експорту продукції заводу за останні п'ять років", - заявив він.

Директор підприємства розповів про виробничі показники підприємства, які суттєво зросли.

"Що стосується виробничих показників, з моменту відновлення роботи ОПЗ було вироблено 867 тисяч тонн карбаміду і 98 тисяч тонн товарного аміаку ... ОПЗ знову співпрацює з іншими українськими підприємствами хімпрому - приймає їх аміак в залізничних цистернах і забезпечує його завантаження на судна і відправку на експорт. Такого не було з 2016 року", - зауважив Микола Синиця.

За його словами, ОПЗ тепер є прибутковим підприємством, що поступово погашає свої борги.

"За підсумками першого півріччя 2020 ми змогли вийти в плюс. Без урахування курсових різниць в минулому році ОПЗ за січень-червень отримав більше 100 млн грн збитків, в той час як тепер нам вдалося заробити 52 млн грн чистого прибутку. Але на загальний фінансовий стан ОПЗ впливають величезні борги, накопичені за попередні роки і час простою", - зазначив керівник Одеського припортового заводу.