RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Обшуки в ОГХК можуть зірвати процедуру приватизації - заява компанії

В підприємствах і офісах АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" проходять обшуки. Керівництво ОГХК заявляє, що пред'явлені звинувачення безпідставні, а дії правоохоронців ставлять під загрозу процес підготовки компанії до процедури приватизації.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті ОГХК.

Представники силових відомств проводять обшуки на території Вільногірського ГЗК, в центральному офісі компанії в Києві, а також у працівників компанії. Слідчі дії проходять в рамках кримінального провадження про нібито постачання компанією титанової сировини на територію окупованого Криму в минулому році.

Керівництво АТ "ОГХК" стверджує, що пред'явлені звинувачення не мають жодних підстав, а господарська діяльність повністю відповідає нормам українського законодавства. За словами керівників ОГХК, переслідування компанії пов'язано з рекордними фінансовими показниками в 2020 році, а також діями нинішнього керівництва щодо усунення існуючих корупційних схем.

В грудні 2020 ОГХК відзвітувала про 600 млн гривень річного чистого прибутку компанії, що в 6 разів перевищує аналогічний показник в 2019 році. Крім того, було оголошено про відкриття великих запасів ільменіту на території Вільногірського ГМК, що істотно підвищує потенційну приватизаційну вартість компанії.

Таким чином, дії правоохоронних органів ставлять під удар перспективи процедури приватизації компанії, яка запланована на І квартал 2021 та обіцяє стати найбільшою подібною угодою після продажу металургійного комбінату "Криворіжсталь" в 2006.

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" є одним з найбільших в світі виробників титанової сировини. До її складу входять Іршанський гірничо-збагачувальний і Вільногірський гірничо-металургійний комбінати. Приватизація ОГХК також передбачена положеннями Меморандуму про співпрацю України і Міжнародного валютного фонду.