RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"БРСМ-нафта" судиться з експертами замість припинення продажу неякісного пального - Інститут споживчих експертиз

"БРСМ-нафта" подала в суд на експертів, через "публікацію результатів аналізів неякісного палива, що реалізується цією мережею АЗС" – пишуть Українські новини.

Про це стало відомо із заяви на сайті Інституту споживчих експертиз.

"Мережа "БРСМ-нафта" звернулась до суду з позовом до Всеукраїнської громадської організації (ВГО) "Інститут споживчих експертиз", в якому вимагає спростувати інформацію про невідповідність стандартам якості палива, яку оприлюднив інститут на основі проведених досліджень", — наголошується в заяві.

Як зауважують в ІСЕ, "попри судовий позов, в якому "БРСМ-нафта" ставить під сумніви результати проведених досліджень — мережа автозаправок не прибрала зі своїх колонок наліпки з інформацією про те, що якість палива перевірена Інститутом споживчих експертиз", пише видання.

"Характерно, що всупереч звинуваченню нас в необ’єктивності, на колонці АЗС "БРСМ-Нафта" повідомляється, що якість тут перевірено нашим інститутом. Ми, до речі, після проведених досліджень вимагали, щоб вони цю інформацію зняли, але це не зроблено досі", — зазначив директор ІСЕ.

У ІСЕ повідомляють, що були готові до отримання позову, однак знімати публікації про дослідження не збираються.

"Письмові претензії від "БРСМ" ми почали отримувати ще в травні, нещодавно отримали позов. Ми були до цього готові. Судячи з усього, компанії простіше судитися з експертними організаціями та журналістами, ніж відмовитися від продажу неякісного палива", — заявив директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець.

"Навесні та влітку поточного року Інститут споживчих експертиз провів масштабні дослідження бензину А-92, А-95 та дизпалива на АЗС. За результатами лабораторних досліджень були виявлені масові відхилення від встановлених параметрів в мережах "SunOil", "Мotto", "БРСМ", "Брент Ойл" і "Ас Ойл". У бензинах "БРСМ" і "SunOil" були виявлені аміни — токсична речовина, заборонена до використання в паливах не тільки в Україні, але і в Європі та США. В результаті інститут був змушений заявити про припинення програм маркетингової підтримки зазначених мереж", - зазначається в матеріалі.