RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Відповідальність у бізнесі, державі та суспільстві: в Києві провели VII Форум "Диригенти змін"

партнерський матеріал

23 вересня в Києві відбувся VII Форум "Диригенти змін", який об’єднав власників і керівників українських та міжнародних компаній, суспільних та державних діячів. Тема Форуму – "Відповідальність. Хто, як не я?".

Розпочався Форум дискусією "Лідерство через відповідальність", у якій взяли участь Вячеслав Климов, співзасновник компанії Нова пошта, Дмитро Сенниченко, голова ФДМ України, Олена Кошарна, головна виконавча директорка Horizon Capital, Ярослава Гресь, співзасновниця Gres Todorchuk, та Владислав Чечоткін, співзасновник та СЕО ROZETKA. Модерував дискусію Сергій Кулик.

"На відповідальне лідерство важливо подивитися раціонально. Я вважаю, що це має бути елемент капіталізації будь-якого бізнесу. Коли підприємці співпрацюють із суспільством, долучаються до соціальних проєктів, капіталізація бізнесу зростає. Компанія, котра хоче "грати у довгу", має піклуватися про людей, територію, на якій розвивається", – зазначив Вячеслав Климов.На думку Владислава Чечоткіна, відповідальний лідер – передбачуваний і послідовний керівник: "Це людина, яка розуміє, навіщо вона створює організацію, яку мету прагне досягти, і бачить перспективу цього, а також є частиною суспільства та країни, в якій живе".

Другу дискусію було присвячено темі як правильно ділитися відповідальністю з іншими. До обговорення долучилися Сергій Бадрітдінов, СЕО INTERTOP, Світлана Панаіотіді, членкиня Наглядової ради "Прозорро.Продажі", Філіпп Грушко, член Наглядової ради ТІС, Сергій Черненко, голова правління ПУМБ. Модератором став керівник департаментів консалтингу та управління ризиками "Делойт" в Україні Єгор Григоренко. З тим, що СЕО мають делегувати відповідальність, погоджується Філіпп Грушко. На його думку, на ефективність впливає не тільки лідерство на місці, але й усвідомлення мети компанії. Сергій Детюк, гендиректор Metinvest Digital, вважає, що керівник бізнесу відповідає за його цінності, стратегію, досягнення цілей.

Третя дискусія об’єднала спікерів темою "Відповідальність за власне життя". Про це говорили Юрій Косюк, власник та голова правління МХП, Олександр Порхун, перший заступник Міністра у справах ветеранів України, Андрій Садовий, мер Львова, та Максим Крипак, найтитулованіший учасник Паралімпіади-2020 у Токіо. Модерував Андрій Булах,директор департаменту з організаційної ефективності та управління персоналом МХП.

"Усе в наших головах: і обмеження, і можливості. Коли розумієш ціль, зупинитися неможливо. Знайдіть те, що вас робить щасливими, з того живіть", – казавЮрій Косюк. А Андрій Садовий зазначив, що важливо не обмежуватися у власних мріях.

Четверта панель була присвячена відповідальності перед наступними поколіннями. Подискутувати прийшли Олександр Богуцький, СЕО StarLightMedia, Андрій Горохов, СЕО UMG Investments, Ольга Бєлькова, директорка з питань взаємодії з держорганами та міжнародними організаціями Оператора ГТС України, та Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки (KSE). Модерував Роман Бондар, віцепрезидент Ukrainian Corporate Governance Academy (UCGA). Андрій Горохов зазначив, що усвідомлення бізнесом ризиків для суспільства при плануванні проєктів – це необхідність у сучасному світі. Роман Бондар запропонував слухачам висловити думку щодо питання "Хто повинен нести відповідальність за наступні покоління?": 54% відповіли, що держава; 21% проголосували за бізнес; 13% вважають, що майбутні покоління попіклуються про себе самі.

10% від вартості квитків на Форум "Диригенти змін"і внесків (близько 250 тис грн) були спрямовані на ініціативу "Навчай для України". Простір Форуму було сплановано відповідно до концепції доступності, дискусії перекладалися жестовою мовою. Усіх учасників заходу було протестовано на COVID-19.

Партнерами Форуму виступили:МХП; Нова Пошта, SAP, Odgers Berndtson Ukraine, UMG Investments, АТІС ФАРМА; StarLightMedia; Metinvest Digital; Winner Group Ukraine; The Glen Grant; Моршинська; Inclusive Friendly; Інтерфакс-Україна; ЛІГА.net, Апостроф, ТОП100, Фокус, InVenture, ЛІГА:ЗАКОН, The Page.

"Делойт"(Deloitte) — глобальна мережа компаній, що надають послуги в сфері аудиту, консалтингу, фінансового консультування, управління ризиками, оподаткування і супутні послуги. За 2020 фінансовий рік "Делойт" є найбільшою компанією у світі з надання професійних послуг.Наявність глобальної мережі, що охоплює понад 150 країн світу, дає змогу "Делойт" обслуговувати близько 400 з 500 найбільших компаній світу за щорічним рейтингом журналу "Fortune Global".