RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У документах його не знайти: політолог розповіла про "нового заступника голови Київської адміністрації від Єрмака" Кириєвського

До кінця цього тижня Верховна Рада може проголосувати новий Закон про столицю та розділить посади мера та голови київської адміністрації. На посаду голови вже практично затверджено кандидатуру Чернишова, який очолює Мінрегіонбуд, а як заступник може призначити Кириєвського Михайла Сергійовича, який відомий низкою скандалів, пов'язаних з порушеннями закону.

Про це у своєму блозі на "Цензор.ні" пише політолог Каріна Хантер.

За її словами, Кирієвський уже "представляється радником глави Офісу Президента Андрія Єрмака, хоча в офіційних документах його прізвища не знайти".

Політолог пише, що Кирієвський Михайло - фігурант кількох кримінальних справ… "за однією з них його звинувачували та визнали винним у незаконному провадженні, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні або збуті наркотичних засобів, психотропних речовин".

Громадська організація "Антикорупційна рада" вирішила перевірити інформацію про Михайла Киріївського та подала запити до Офісу Президента та правоохоронних органів, щоб перевірити інформацію про судимість та належність до владних структур.

Як пише експерт, раніше Кирієвський "придбав низку дорогих авто: Toyota LAND CRUISER 100, Nissan Patrol, MERCEDES-BENZ GLC 220D".

" Що стосується спектру "послуг" Кірієвського, то він широкий - від дозволів на будівництво до кадрових рішень в адміністраціях ... Улюбленою його фішкою є "допомога в участі у бюджетних програмах. Наприклад, у нього можна заручитись підтримкою не у виграші тендеру, а, наприклад, стати субпідрядником на будівництві дороги. За умовних 50 мільйонів гривень на майбутні роботи заповзятливий "радник" просить одразу аванс у розмірі 5% від суми майбутнього контракту, а ще 5% ви будете винні вже з моменту підписання договору. І нюанси, що вашу фірму ніхто навіть не розглядає, а гроші ви занести зобов'язані ”, - пише політолог.

Також, за її словами, Кирієвський уже почав займатись кадровими призначеннями.

" Доброзичливці" стверджують, що найчастіше він пропонує посади заступників глав адміністрацій. Один такий заступник, який не відбувся, поскаржився, що він уже себе "бачив" у Київській обласній адміністрації, але тільки втратив 500 тисяч доларів. На законну вимогу "повернути гроші" почув лише "всі питання до Єрмака... Зараз у них нова фішка - "влаштовують" людей заступниками в оновлені міністерства, особливо активно пропонують зараз Міністерство оборони. І що найцікавіше, з точки зору закону вони як би чисті" – люди самі несуть гроші… ", - зазначила вона.