RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Проведено першу оплату криптою в Україні - подробиці про транзакцію

новини компаній

29 жовтня 2021 року команда крипто-стартапу Weld Money провела першу в Україні оплату за допомогою своєї карти. Транзакція була зроблена через POS-термінал за допомогою гаманців Google Pay та Apple Pay. До цього повсякденні оплати були неможливі через великі комісії в блокчейн і недосконале законодавче поле в країнах СНД.

Відеопрезентація була опублікована в ком'юніті-чатах і на YouTube сторінці Weld Money, де команда показала, "як технічно кожен українець зможе розраховуватись криптовалютою в будь-якій офлайн чи онлайн-точці".

"Наша перша транзакція стала доказом того, що платежі криптовалютою в Україні це можливо, а головне зручно, як для користувачів, так і для бізнесів", - коментує кофаундер Weld Money Олексій Бобок.

Роботи із запуску програми Weld (у мобільній та десктопній версії) знаходяться у завершальній стадії. Вже створено MVP продукту, який наразі проходить тестування та найближчими місяцями буде представлений громадськості. Weld Money вже інтегрувався із кількома банками України та Європи.

"Ми активно розширюємо власну партнерську мережу як в Україні, так і за її межами. А найближчим часом ми оголосимо про партнерство з одним із ключових гравців глобального ринку платежів!" - доповнює кофаундер Weld Money Олексій Мерецький.

Weld Money стали першими, хто запропонував легальний варіант для проведення розрахунків у будь-якій країні з використанням криптовалюти. Обмін криптовалюти відбувається у юрисдикціях, де є відповідне законодавство, а розрахунок відбувається через звичну картку. Це дозволяє застосувати такі розрахунки для будь-якого торговця у будь-якій країні з використанням технології Weld Money.

Більше про проект Weld Money – за посиланням, пропозиції щодо розвитку криптоплатежів кожен може залишити у Telegram-чаті.