RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Києві відбувся Міжнародний форум RE:UKRAINE, присвячений відбудові країни - підсумки

Форум RE:UKRAINE об’єднав на одному дискусійному майданчику більше 400 людей з усіх регіонів країни - фахівців та експертів будівельної галузі, високих технологій, управління фінансами, політиків, представників центральної та місцевої влади. Головні панелі форуму були присвячені: стратегії відбудови країни в цілому та кожного українського міста, післявоєнному економічному зростанню та відбудові. Організаторами події стали добровольчий будівельний батальйон "Добробат" (Україна) та Центр Інновацій CFI (США).

"На RE:UKRAINE прозвучало багато практичних ідей та нових поглядів на процес відбудови – створення нового образу повоєнної України. Ми зрозуміли готовність до діалогу між владою, громадськістю, забудовниками, міжнародними партнерами - тож перший крок зроблено. Далі будемо працювати над створенням бек-офісу - єдиного координаційного центру, який об’єднає основних стейкхолдерів на цьому ринку", - зазначив Дмитро Іванов, CEO "Добробат":

"Відновлення України — це перш за все переосмислення майбутнього (візії) України, модернізація наших відносин в державі і вже потім модернізація інфраструктури. Це можливо лише за умов єднання громадянського суспільства, бізнесу і держави. Це, в свою чергу, моя місія і тому я щасливий, що було організовано форум RE:UKRAINE як інклюзивний майданчик саме осмислення відбудови України. Панель, яку мені пощастило модерувати, стосувалася власне стратегії модернізацїї України. І ми з шановними панелістами дійшли спільної думки, що для цього потрібна єдина візія майбутньої України, що місцева влада має прагнути створити найбільш привабливе середовище для підприємниців і мігрантів, а держава — сприяти перетворенню всієї країни на найкраще місце для життя і ведення бізнесу", - прокоментував Андрій Длігач, голова Advanter Group, співзасновник Центру економічного відновлення, засновник міжнародної бізнес-спільноти Board.

Другим етапом Форуму RE:UKRAINE стане організований Центром інновацій (CFI) візит делегації українських урядовців та експертів з будівництва в США до району затоки Сан-Франциско восени 2023 року.

Під час 10-денного візиту українські фахівці відвідають інноваційні дизайнерські, будівельні та технологічні компаніі, отримають консультації та зможуть домовитись про співпрацю.