RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Як промисловий і інвестиційний бізнес допомагає українцям під час війни — кейси

Наразі Україну підтримують і надсилають допомогу понад 35 країн світу, міжнародні організації, бізнес та медичні заклади інших країн.

Які компанії допомагають Україні, якими питаннями займається бізнес — йдеться в матеріалі "Апострофа".

Зокрема, швейцарська Ferrexpo за період війни в Україні передала 6 машин швидкої допомоги, 38 одиниць медобладнання, придбала ліки на $700 000, допомагала медзакладам Полтавщини, Миколаєва, Чернігова та селищу на Київщині. Для лікарень Кременчука надіслали товари на понад 1,2 млн грн. Для лікарні міста Горішні Плавні придбали медикаменти на 3,2 млн грн. Передали понад 70 авто для гуманітарних потреб. Компанія долучилася до розв'язання проблеми водопостачання у Миколаєві: надала ємності, вирішила питання з бурінням свердловин. Ferrexpo передавала м'ясну продукцію для Полтавщини, одяг на 2,7 млн грн для переселенців, перерахувала 550 тис. грн на закупку дитячих ліжок, візочків, підгузків, дитячого харчування. У Чернігів компанія передала реанімобіль для перевезення дітей. Для Харківщини компанія доставляла м'ясні продукти, перерахувала на підтримку постраждалих $500 тис. Ferrexpo долучилася до порятунку екопарку Фельдмана: тварин забезпечили харчуванням, лікуванням, грошима для перевезення. В компанії збільшили Гуманітарний фонд зі 145 млн грн до 352,5 млн.

Інвестиційний холдинг Freedom Holding Corp. бере участь у гуманітарних місіях в Україні: засновник і мажоритарний акціонер Freedom Holding Corp. Тімур Турлов пожертвував Україні $2,5 млн. Європейський підрозділ Freedom Holding Corp. пожертвував 2,35 млн євро Help Ukraine Center. Волонтери забезпечили продуктовими наборами 10 тис. сімей, що постраждали від окупації. Закупили ліки, продукти харчування, корми для тварин, засоби гігієни. Freedom Finance Europe перерахувала 103 тис. євро для Soborna Ukraine — на забезпечення Миколаєва питною водою. Фонд провів роботи над бурінням 14 свердловин та встановленням водоочисних фільтрів. 300 тис. євро брокер надіслав БФ "Твоя опора" — на обладнання для екстреної медичної допомоги у дитячих лікарнях на Київщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині. 300 тис. євро компанія перерахувала БФ "Допоможемо разом" для закупівлі гуманітарної допомоги ВПО. Компанія направила 2 млн євро на закупівлю реанімобілів для прифронтових областей. Компанія долучилася до підтримки створення спецклініки Superhumans Center у Львівській області (спеціалізується на протезуванні) та перерахувала туди 650 тис. євро. Freedom Finance Europe виділяла кошти на підтримку проєктів для дітей: 270 тис. євро у БФ "Діти героїв", який допомагає дітям, які втратили батьків внаслідок війни в Україні; БФ "Допоможемо разом" реалізував з компанією проєкт "Freedom Space" (облаштування бомбосховищ на 3 млн євро).

Повномасштабне вторгнення РФ завдало шкоди аграрному сектору і промисловості в Україні. Близько 30% території країни наразі заміновано, кожна третя родина має труднощі з доступом до продовольства. Українці дотепер не отримують необхідної підтримки. Гуманітарні організації з початку війни працювали, щоб забезпечити необхідною підтримкою майже 16 млн людей. Проте, підтримка громад на окупованій території залишається надзвичайно обмеженою.