RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Не збираюся забирати у держави 100 млн, моя мета - відновлення справедливості - Олександр Кацуба

Відомий підприємець і експерт у сфері енергетики Олександр Кацуба, який у 2014 був заступником голови НАК "Нафтогаз" заперечує наміри відсудити у держави 100 млн гривень, які він заплатив в рамках угоди зі слідством.

Про це він заявив у інтерв'ю.

"Ні, ці 100 мільйонів, про які говорять (телеграм канали), не є питанням розгляду. Це не є предметом розгляду суду і немає слова про це в апеляції. І я не збирався і не збираюся жодним чином їх собі повертати. Готовий це підтвердити привселюдно: ці гроші залишаться власністю держави",- заявив підприємець.

Кацуба нагадав, що у 2012 Чорноморнафтогаз купив дві нафтовидобувні вишки. З вежі охрестили "вишками Бойко", на честь тодішнього міністра енергетики Юрій Бойка. В результаті розгляду кримінальної справи винними призначили виконавців у НАК "Нафтогаз" і "Чорноморнафтогаз", хоча рішення купити обладнання за подібними цінами затвердив тендерний комітет, а гроші виділив Кабмін.

"Моя роль в угоді - перевірити правильність реквізитів та графік платежів. Якби не виплатили правильно графік платежів, то це була б моя відповідальність. Але знову ж таки, гроші виділяв Нафтогаз нам, я міг хоч битися головою об стіну, намагаючись дотримуватися графіку виконання, але якби не дав грошей Нафтогаз нам, то точно б я не виконав графік платежів", - розповідає Кацуба.

Підприємець стверджує, що його завдання - повернути справу до першої інстанції, до Шевченківського суду, встановити справедливість - стерти пляму, що впала на його ділову репутацію.

"Якби був злочинцем чи щось вкрав, то разом із тією бандою Януковича ще тоді втік би до Росії. І вже є багато прецедентів, є юридична практика скасування угод зі слідством. Для цього не треба нікому давати хабарі – ані прокурорам, ані суддям. Потрібно мати грамотних юристів, котрі зможуть провести цю справу через суд. Зараз вже є майже 30 прецедентів, які аналогічні моїй справі" - резюмує підприємець.

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ.