RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Співзасновниця банку "Конкорд" заявила про брехню з боку керівниці Фонду гарантування вкладів Рекрут

Співзасновниця банку "Конкорд" підловила на брехні директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлану Рекрут про нарахування банкам "Конкорд" і "Айбокс" понад 7 млрд грн вимог за результатами податкової перевірки, яка була ще до рішення Національного банку України про їхню ліквідацію.

Про це пише УНН.

У блозі Рекрут заявила, що "понад 7 млрд грн вимог було нараховано за підсумком податкової перевірки за результатами діяльності банків "Айбокс" та "Конкорд" до прийняття рішення регулятора про їхню ліквідацію".

"Як співзасновниця банку "Конкорд", хочу чітко заявити, що Світлана Рекрут свідомо бреше про наш банк", - написала Сосєдка у Facebook.

За її словами, податкова неодноразово проводила перевірки у "Конкорді", проте остання була за кілька років до старту процесу ліквідації.

"Вже після того, як НБУ ухвалив рішення про відкликання ліцензії і ліквідацію нашого банку до нас за процедурою знову прийшли податківці. У результаті вони склали незаконний акт податкової перевірки на 400 млн грн. Нам нарахували ПДВ на фінансові операції та комісійні доходи банку, які за законом цим податком не обкладаються. Податківці свідомо пішли на порушення закону під тиском Гетманцева. З результатами такої "перевірки" не погодився навіть ліквідатор, призначений Фондом гарантування вкладів", - зазначила Сосєдка

Вона додала, що Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розглянуло заперечення ліквідатора банку на акт податкової і призначило додаткову перевірку "Конкорду": "Перевірка ще триває і її результати будуть аж у квітні. То про які вимоги ви пишете, пані Рекрут? До чого тут банк "Конкорд"? Чи тіньовий куратор податкової Гетманцев вже розповів вам, якими будуть результати цієї перевірки?" - підкреслила Сосєдка.

Раніше Сосєдка заявила, що готова розповісти, як Гетманцев знищив її банк на засіданні Ради з питань підтримки бізнесу при президентові. Сосєдка запропонувала Гетманцеву запросити її на засідання парламентського комітету й запитати про все, що його цікавить. Вона закликала президента Володимира Зеленського захистити бізнес від свавілля Гетманцева.

З 24 лютого 2022 року процес ліквідації був розпочатий щодо 8 банків. У 2023 вперше в Україні під ліквідацію і позбавлення ліцензії потрапили не лише банки-банкрути, а й прибуткові установи - ідеться про банк "Конкорд". Процес позбавлення банківської установи ліцензії відбувається без суду. Власники та акціонери банків можуть оскаржувати рішення НБУ вже після ухвалення ним рішення про ліквідацію банку, однак, загалом процес виведення банківської установи з ринку, якщо він запущений, є безповоротним. В Україні наразі не врегульовано питання проведення ліквідації прибуткового банку. Як заявляла Олена Сосєдка, на момент оголошення регулятором рішення про ліквідацію банку високоліквідних активів у фінустанові вистачало, аби провести всі необхідні виплати за 2-3 тижні. Але процес ліквідації банку зарегульовано законодавчо і може тривати до 3 років.