RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кредитори продовжують хвилю чорного піару проти GNT Group - експерт

Проти українського холдингу GNT Group продовжується хвиля чорного піару, при цьому він не може бути причетний до контрабандних схем, в яких його активно звинувачують в українських ЗМІ впродовж минулого тижня, через формат організації експорту зерна в Україні.

Про це розповів економічний оглядач та експерт Олексій Голобуцький.

Експерт констатує, що одеському терміналу, який належить GNT Group, за законом заборонено робити запит до брокерів щодо документів про власника й походження вантажів.

"Нема в нього таких повноважень. Зате є зобов'язання негайно повідомити свої кілька деталей оборудки компетентним органам, які й мусять перевірити законність, відповідність і взагалі все, що можна, та підтвердити укладання угоди. Або не підтвердити. Самі термінали повноважень і на це не мають", - зазначає оглядач.

Голобуцький наголошує, що подібні інформаційні вкиди є продовженням процесу спроб рейдерського захоплення активів українського холдингу, який триває декілька років. Наразі в цьому кейсі продовжується складна судова серія спорів.

"Olimpex Coupe International вже понад два роки пробують рейдернути, і то компанії зі США (бо бізнес реально вигідний, а воююча Україна вважається, очевидно, неспроможною до захисту своїх приватних бізнесів, хоча тут і до війни не так щоб когось захищали від рейдерства)" - підкреслює експерт.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Argentem Creek Partners використовує адміністративний тиск та чорний піар для рейдерського захоплення бізнесу GNT Group.