RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

"Укрлендфармінг" засіяв яровими зерновими більшу частину запланованих площ

Один з найбільших агрохолдингів Європи – група компаній "Укрлендфармінг" - засіяла яровими зерновими і зернобобовими культурами, а також олійними 85% запланованих площ.

Про це повідомила прес-служба групи компаній, передає УНІАН.

"Посівна кампанія на полях групи "Укрлендфармінг" ще триває. Це пов'язано з дощами і фізичною неможливістю виходу в поле. Залишається засіяти близько 15% площ", - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що станом на 22 травня в "Укрлендфармінгу" повністю посіяли соняшник, завершено посів кукурудзи на 97%, а сої - на 70%.

При цьому, згідно з повідомленням, погодні умови навесні 2019 року через часті дощі не сприяли ні швидкому проведенню посівної, ні якісного розвитку вже посіяних ярих культур. Щоб знизити вплив несприятливих погодних умов на майбутній урожай, в групі компаній "Укрлендфармінг" використовують якісне насіння, добрива та засоби захисту рослин, а також нові технології.

Прес-служба зазначила, що станом на середину травня посіви на полях групи компаній були в задовільному стані.

"При нормальних погодно-кліматичних умовах можливий хороший урожай, оскільки стабілізувався вологозабезпечення на стартових стадіях розвитку культур", - підкреслили в прес-службі.

За даними компанії, погодні умови червня суттєво вплинуть на розвиток ранніх ярих культур, липня – позначаться на кукурудзі, а з серпня позначаться на врожаї сої і соняшнику.

"Укрлендфармінг" розпочав весняну посівну кампанію ярих зернових культур під урожай 2019 року 8 квітня.

"Укрлендфармінг" є найпотужнішим в Україні вертикально інтегрованим аграрним холдингом, який управляє найбільшим в країні і восьмим у світі банком родючого чорнозему загальною площею 570 тисяч га. Агрохолдинг експортує свою продукцію в 40 країн світу і є одним з найбільших платників податків України.