RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

ІТ-рішення та високі зарплати в "Укрлендфармінгу" практично зупинили крадіжки на виробництві - Володимир Бабій

Застосування інформаційних технологій для аналізу та контролю підвищує прибутковість ведення агробізнесу та практично повністю зупиняє можливі крадіжки і неефективне використання техніки.

Про це розповів керівник департаменту впровадження інноваційних проектів одного з найбільших європейських агрохолдингів "Укрлендфармінг" (Ukrlandfarming) Володимир Бабій.

Українські аграрії, які є одними з основних експортерів України розуміють необхідність впровадження інновацій для підвищення ефективності виробництва в умовах високої конкуренції на світових ринках і успішно впроваджують унікальні технології.

Агрохолдинг "Укрлендфармінг" українського бізнесмена Олега Бахматюка став однією з найбільш інноваційних компаній України завдяки впровадженню власних систем точного землеробства, обліку, контролю і аналізу на всіх етапах виробництва.

Про це заявив керівник департаменту впровадження інноваційних проектів "Укрлендфармінг" Володимир Бабій в інтерв'ю РБК.

"Використовуючи системи телеметрії, ми аналізуємо витрати по конкретному полю і оцінюємо його прибутковість. На кожне поле у нас є докладна історія врожайності, ведеться повна технокарта поля - які проведені роботи в розрізі періоду, агрегату і техніки. Ми маємо повне порозуміння щодо насіння, мінеральних добрив і ЗЗР, які були внесені. тобто ми консолідуємо всі якісні аналітичні показники", - розповів Володимир Бабій.

За його словами, власна система телеметрії компанії істотно відрізняється від систем, які використовують конкуренти, істотно великим функціоналом і розширеними можливостями для аналізу: "У нас це повна комплексна система передачі даних для аналізу. Сюди входить не тільки місцезнаходження, швидкість і споживання палива. Ми отримуємо дистанційно дані з бортових комп'ютерів техніки: на яких оборотах працює двигун, потужність двигуна в роботі, його температура, на якій передачі рухається трактор. Ми розуміємо, як експлуатується техніка, чи не "гробить" її працівник. І бачимо, наскільки якісно виконується робота".

Крім того, використання ІТ-систем і високий рівень зарплат практично повністю зупинили практику крадіжок зерна і пального часів СРСР деякими працівниками. За словами Володимира Бабія, поки збір врожаю проходить в компанії без інцидентів, адже компанія принципово не допускає до роботи злодіїв.

"Крадіжки якщо і трапляються, то це винятки, вони мінімальні. Побудували ми нову психологію, чи побороли "специфіку" радянської епохи - красти все, що погано лежить? Не беруся стверджувати. Але те, що система контролю дисциплінує - безперечно. З початку впровадження система відразу дала економію по паливно-мастильним матеріалам близько 30%. І зараз ця норма підтримується", - повідомив він.

Група компаній "Укрлендфармінг" бізнесмена Олега Бахматюка є одним з найбільших українських агропромислових холдингів, який займається вирощуванням зернових олійних культур, насіння, виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL), виробництвом м'яса і молока. Також агрохолдинг володіє сучасною елеваторної мережею. Підприємства "Укрлендфармінг" присутні в більш ніж 600 населених пунктах 22 областей України. За результатами опитувань агрохолдинг вважається одним з кращих роботодавців країни.