RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Агрохолдинг Олега Бахматюка виділяє лікарням 20 млн грн на боротьбу з коронавірусом

Недостачу спеціального обладнання та засобів індивідуального захисту в лікарнях допомагають заповнити приватні підприємства. Агрохолдинг "Укрлендфармінг" бізнесмена Олега Бахматюка виділив на придбання необхідних матеріалів і устаткування 20 млн грн.

Апарати штучного дихання, лабораторне обладнання для проведення аналізів, інгалятори, засоби захисту та інші необхідні під час епідемії речі допомагають придбати лікарням підприємства, що входять до складу агрохолдингу "Укрлендфармінг", повідомляють "Подробности".

"Майже в 19 обласних центрах країни і десь в 650 населених пунктах власником глобально виділено на боротьбу з коронавірусом близько 20 млн грн. Приблизно 6 з них відправлені на місця, на районні лікарні, центри медичної екстреної допомоги, а також обласні лікарні - де ведуть господарську діяльність наші підприємства", - розповіла Галина Ковток, операційний директор "Укрлендфармінг".

У компанії проводять регулярні онлайн-наради з регіонами для координації дій з надання допомоги медичним закладам на місцях.

"У більшості ми їх шукаємо самі - центри екстреної швидкої допомоги, які підпорядковуються переважно області, всі районні швидкі допомоги, які працюють, допомога лікарям швидких, забезпечення їх засобами захисту - це наша мета сьогодні. Ми будемо зводити інформацію, яку нам подадуть директора регіональних управлінь, і на другий тиждень знову будуть визначені регіони, де ми плануємо допомагати", - говорить Галина Ковток.

"Укрлендфармінг" - один з найбільших українських агрохолдингів, що займається вирощуванням зернових і олійних культур, виробництвом насіння, тваринництвом, виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL). Підприємства групи компаній "Укрлендфармінг" створюють 27 тисяч робочих місць і є одними з найбільших платників податків в Україні.