RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

У Росії ажіотаж навколо заяви України щодо закупівлі газу

В Росії бурхливо відреагували на заяву голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва з приводу можливості відновлення закупівлі російського газу.

Так, під відповідною новиною на сайті головного російського інформагентства РІА Новини за 3 години зібралося близько 100 коментарів.

"Цікаво, а навіщо це Росії??? Що там, що там газ російський! Якщо з європейського ринку дешевше - так там і купуйте! Чого торгуєтеся?! Тільки фігня ж вся в тому, що наші можуть і прогнутися. Не вміють наші поводитися жорстко!" – говориться в одному з найбільш рейтингових коментарів.

"А я хочу нову Audi RS4 за ціною Лада Гранта... б/у", - йдеться у другому.

Коболєв в ефірі 5 каналу заявив, що Україна може відновити закупівлю газу у Росії, якщо "Газпром" піде на зміну контракту, запропонувавши більш вигідну ціну, ніж в Європі.

"Якщо "Газпром" погодиться внести тимчасові зміни до чинного контракту, який є невигідним і неринковими, з метою приведення ціни до рівня, який хоч якось наближений до ринкового, якщо ціна буде нижчою, ніж та ціна, яку нам пропонують з європейського напрямку, то, з точки зору мінімізації витрат споживачів, буде правильно купувати цей газ з східного напрямку", — зазначив Коболєв.

"Ми повинні забезпечувати не тільки стабільність газопостачання, але і намагатися робити і за ринковими цінами, цінами, які максимально відповідають ринку. Якщо приходить якась компанія, і пропонує меншу ціну, як мінімум, цю пропозицію треба розглянути", — пояснив глава компанії.

"Зараз ведеться діалог з цього приводу, він у процесі", — зазначив Коболєв.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що якби ціна на газ з Росії формувалася, виходячи з економічних показників, то паливо для України варто було б 130-132 долари за тисячу кубометрів.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не виключив закупівлю газу у "Газпрому" на кредитні кошти Світового банку.