RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Текущая цена угля в Роттердаме выше цены, заложенной в ОРЦ - эксперт

Поточні котирування вугілля на світових ринках значно вище, ніж індикативна ціна вугілля, прийнята при розрахунку ОРЦ на 2018 рік.

Про це на засіданні НКРЕКП при розгляді питання щодо затвердження оптової ринкової ціни на електроенергію на 2018 рік заявив співзасновник Фонду енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

«Сьогодні ціна вугілля за формулою нижче. У «Роттердамі» (поточні котирування API2, - ред.) Ціна 3000 грн, ціна, яку встановило Міністерство - понад 2400».

За словами Корольчука, з урахуванням значного зростання ціни на вугілля на світових ринках в разі збереження нинішньої ціни вугілля та поточного тарифу Україні просто не буде де купувати вугілля.

Відповідаючи на критику підвищення вартості вугілля в тарифі з боку народних депутатів Купрія і Лещенка, енергоексперт зазначив, що народні депутати фактично використовують тему тарифів в політичній боротьбі і займаються популізмом. «Є завдання - переслідувати певну політичну мету», - заявив він.

«Хотів би звернутися до всіх, хто став свідком такого нехтування законом і права. Ви бачите, як народні депутати приходять і фактично знущаються над Регулятором», - сказав Корольчук.

Нагадаємо, 28 грудня 2017 року Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП), затвердила з 1 січня 2018 року оптово-ринкову ціну (ОРЦ) на електроенергію на рівні 1561,99 грн / МВт-год (без ПДВ) з розбивкою по кварталах: І квартал - 1 495,46 грн за 1 МВт-год, II - IV квартали - 1 586,69 грн за 1 МВт-год. Тариф Енергоатому виріс на 15%, тарифи для компаній альтернативної енергетики - на 16%, ТЕС - на 16% і ТЕЦ на 14%.

Індикативна ціна вугілля, яка визначена на підставі середньої ринкової ціни на європейському ринку за період грудень 2016 року - листопад 2017 року, становить 90,05 дол/тонна, що нижче поточних котирувань на міжнародних ринках.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесЕнергетика
Теги: