RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

В "Відродженні" вимагають викликати Коболєва в Раду через недопуск Рахункової палати до "Нафтогазу"

У Верховній Раді вимагають викликати керівника НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва для звіту перед нардепами.

Про це заявив співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віктор Бондар під час засідання Погоджувальної ради 3 грудня.

Він наголосив, що "Нафтогаз" не допускає до проведення аудиту своєї діяльності представників Рахункової палати України, що є неприпустимим.

"Ми хочемо добитися, щоб все ж таки відбулася перевірка "Нафтогазу України". Ця компанія сьогодні грабує українців, а собі виписує заробітні плати і премії найвищі в Європі – такі, що керівникам європейських нафтогазових підприємств і не снилися. При цьому вони дозволяють собі не допускати до перевірки представників Рахункової палати, які діють від імені ВР", – заявив Бондар

Він припустив, що керівництво "Нафтогазу" не хоче допускати Рахункову палату до аудиту, аби не була з’ясована реальна ціна газу для українців.

"Вартість газу українського видобутку щонайменше втричі нижча за ту ціну, за якою уряд сьогодні пропонує нам купувати так званий імпортний газ, що насправді перемішаний з нашим. Тарифи в Україні завищені щонайменше вдвічі. Ми наполягаємо поставити на голосування проект постанови, який спільно підписали лідери фракцій, про скасування підвищення тарифів на газ для населення, перегляд тарифів і про те, щоб ці тарифи були приведені до нормального економічно обґрунтованого рівня", – закликав нардеп.

Він наголосив, що відзвітувати в парламенті мають також очільники Міністерства енергетики та Мінсоцополітики.

"Ми вимагаємо: давайте викличемо до парламенту представників "Нафтогазу", Міністерства енергетики, Міністерства соціальної політики. І кожного заслухаємо, аби встановити, яка реальна собівартість видобування газу та якими повинні бути реальні тарифи", - повідомив Бондар.

Він також закликав Раду проголосувати за постанову №9252 про проведення аудиту обґрунтованості цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, що дозволить запустити аудит комунальних тарифів по всій Україні.