RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Експерт пояснив, чому "ДТЕК Нафтогаз" придбав "Одесаобленерго" та "Київобленерго"

"ДТЕК Нафтогаз" є прибутковою компанією, яка має хороші фінансові показники, що дозволяють їй без проблем придбати акції АТ "Одесаобленерго" і ПрАТ "Київобленерго".

Таку думку висловив керівник аналітичного департаменту інвестиційної компанії ConcordeCapital Олександр Паращій.

"Наскільки мені відомо, у компанії "ДТЕК Нафтогаз" дуже хороші фінансові показники. Це найбільший виробник, найбільший видобувач природного газу після НАК "Нафтогаз України". Очевидно, що компанія є прибутковою, тому що ціни на газ дозволяють заробляти хороші гроші. Тому, я думаю, щодо походження коштів для такого придбання питань точно ні в кого не має бути", - зазначив Паращій.

Як повідомлялося, на сайті енергетичного холдингу ДТЕК оприлюднено повідомлення, що група планує сконцентрувати 68,2949% акцій АТ "Одесаобленерго" і 93,9978% ПрАТ "Київобленерго".

3 січня 2019 року ТОВ "ДТЕК Нафтогаз" (Україна) і NGRB.V. (Нідерланди) уклали договори купівлі-продажу акцій даних компаній. Договори укладені з відкладальною умовою та будуть завершені після отримання необхідних дозволів державних органів, включаючи узгодження антимонопольних органів.

"ДТЕК Нафтогаз" - операційна компанія, що відповідає за нафтогазовий напрямок в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. У портфель активів входять підприємства "Нафтогазвидобування" і "Нафтагазрозробка", що проводять розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках в Полтавській і Харківській областях.

"ДТЕК Нафтогаз" в 2017 році збільшив видобуток природного газу на 1,2% у порівнянні з 2016 роком - до 1,65 млрд. куб. метрів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесЕнергетика
Теги: