RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Тимошенко закликали припинити нараховувати українцям завищені суми за газ

Понад 3 мільйони домогосподарств, у яких нема лічильників, отримали втричі збільшені рахунки за споживання газу.

Про це у прямому ефірі на телеканалі ZIK сказав народний депутат фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

«З вини уряду та НКРЕКП сьогодні маємо повний колапс в системі управління та регулювання енергетичним сектором України. Понад 3 мільйони домогосподарств отримали втричі збільшені рахунки за споживання газу, адже за відсутності лічильників, його споживання розраховують за завищеними нормативами та ще й за підвищеною ціною!» – обурився він.

Політик зауважив: за законом, для того щоб з’явились лічильники, потрібно їх було закласти в тариф облгазам. Івченко зазначив, що облгази не просто виставили рахунки за новими нормами, а нарахували заборгованість за 3 роки всім домогосподарствам, які не мають лічильників.

«Нові платіжки викликали обурення людей, а ЖЕКи, як і інші державні інституції, не дають жодних пояснень, що призвело до заборгованості за споживання газу. Таке враження, що гроші усіма можливими і неможливими засобами витягують з кишень українців, щоб один кандидат у президенти перед виборами під виглядом монетизації субсидій роздав виборцям хабарі», – сказав парламентарій.

Команда Юлії Тимошенко вимагає від уряду та від НКРЕКП терміново, протягом 3 днів розв’язати проблемні питання і привести норми споживання природного газу до обґрунтованих, а також не допустити нарахування для населення додаткових боргів за природний газ.