RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Держшахта "Капітальна" може стати прибутковою до кінця року - гендиректор "Мирноградвугілля"

На шахті "Капітальна" в Мірнограде (Донецька область) в рамках програми модернізації запустили новий очисний вибій, це один з кроків, необхідний для збільшення видобутку вугілля і виведення підприємства на прибутковість. Очікується, що шахта може вийти на рентабельність вже до кінця 2019 року.

Про це повідомив Олександр Зорін, генеральний директор ДП "Мірноградуголь", до складу якого входить шахта "Капітальна", передає "РБК-Україна".

За його словами, планується, що з запуском нового очисного вибою середньомісячна видобуток на шахті може вирости в 1,5 рази - з 60 тисяч тонн до 90 тисяч тонн вугілля на місяць.

"Кошти в розмірі понад 50 млн гривень на запуск другої північної лави підприємство отримало від" Центренерго "в якості передоплати за видобуте вугілля. Тобто за фактом" Центренерго "в кооперації з нами підсилює сировинну базу, необхідну компанії. Для України це новий досвід, коли енергогенеруюча компанія самостійно фінансує розвиток вуглевидобутку. Зараз вугілля з українських шахт затребуваний, завдяки модернізації обладнання ми працюємо над тим, щоб збільшити свої виробничі потужності. Наша глобальне завдання, щоб шахта з ала рентабельна і пішла від фінансування за рахунок державних дотацій ", - розповів Зорін.

Станом на 2018 рік через 33 державних шахт, що належать Україні прибутковими є тільки чотири.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесЕнергетика
Теги: