RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Україна віддасть ринок російському олігархові: названі наслідки прийняття проекту 1210

Після прийняття законопроекту №1210 про підвищення рентних ставок на видобуток залізної руди українські підприємства ризикують втратити китайські і західні ринки, які потім відійдуть підприємствам наближених до президента РФ Володимира Путіна олігархам в тому числі Алішеру Усманову.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив екс-заступник міністра промполітики, президент Об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

Він вказав, що Росія є прямим конкурентом України на ринку залізорудної сировини.

"Слід враховувати і мультиплікаційний ефект, який буде просто величезний ... Втрата Україною західних і китайського ринку буде означати, що ми віддали їх російським виробникам, насамперед, компаніям Усманова", - зауважив експерт.

Також експерт розповів про збитки для суміжних галузей після зміни податкового законодавства в рудної галузі рішенням Верховної Ради.

"Залізорудна сировина - це основний продукт, який перевозять залізницею. Це один з основних продуктів, який перевалюється в морських портах України. Тому зрозуміло, що втрати виробників руди позначаться і на цих галузях", - додав він.