RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​ДТЕК розпочав співпрацю з національною енергетичною компанією Хорватії

Компанія ДТЕК та хорватська національна енергетична компанія HEP d.d. (Hrvatska elektroprivreda d.d.) підписали 10 жовтня Меморандум про взаєморозуміння та ділову співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Підписи під документом поставили Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко та Голова Правління HEP d.d. Фране Барбарич (Frane Barbarić). У церемонії підписання взяли участь Прем`єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович та Тимчасовий повірений у справах України у Республіці Хорватія Сергій Горопаха.

Меморандум передбачає можливості в сфері торгівлі енергетичними ресурсами, реалізації спільних проєктів на закордонних ринках, в тому числі, інвестиції в енергетичні активи.

Першим кроком в межах співробітництва ДТЕК з HEP d.d. планується тестова поставка електроенергії дочірньою компанією ДТЕК Hungary Power Trade хорватській компанії обсягом до 2,5 тис. МВт-г в жовтні цього року. Наступного року обсяг торгівлі може сягнути до 1,3 млн МВт-г.

«Вихід на закордонні ринки, міжнародне партнерство – один з векторів довгострокової стратегії ДТЕК. Сьогодні ми вже співпрацюємо з понад 20 європейськими компаніями в галузі трейдінгу енергоресурсами, що підтверджує статус ДТЕК як надійного міжнародного партнера. Підписання меморандуму про співробітництво з компанією HEP d.d., лідером енергетики Хорватії, це черговий крок в розширенні нашої присутності на європейських енергетичних ринках. Ми розглядаємо це як ще один етап зближення української та європейської енергосистем, що є запорукою зміцнення енергетичної безпеки України», – зазначив Максим Тімченко.

«Ми очікуємо, що наша співпраця сприятиме зростанню і досягненню кращих бізнес-результатів. Наше партнерство також забезпечить вагомий внесок у досягнення стратегічних цілей Хорватії, таких як диверсифікація джерел енергозабезпечення та зміцнення енергетичної безпеки і стабільності Хорватії. У сфері відновлюваної енергетики і ДТЕК, і HEP d. d. вже досягли значного прогресу за останні кілька років. У розвитку «зеленої» енергетики ми бачимо великі можливості для інтенсивної співпраці», – сказав Фране Барбарич.

Під час зустрічі Андрей Пленкович і Максим Тімченко обговорили питання взаємодії Хорватії та України в галузі енергетики, зокрема, об’єднання зусиль навколо інтеграції енергетичних ринків та залучення інвестицій.

Довідка

ДТЕК -- найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.