RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Шахтарі ДТЕК видобули понад 18 млн тонн вугілля в рамках підготовки до опалювального сезону

Шахтарі ДТЕК Енерго з початку року видобули 18,5 млн тонн вугілля, він забезпечить стабільну роботу теплових електростанцій компанії і всієї енергосистеми в осінньо-зимовий період.

Про це пише УНІАН.

"Українське вугілля - пріоритет для України і для ДТЕК. Власне паливо є гарантом енергетичної безпеки держави. На складах наших теплоелектростанцій накопичили більше мільйона тонн вугілля. Цього палива достатньо для стабільної роботи підприємств протягом холодних місяців опалювального періоду. ДТЕК і надалі докладатиме максимум зусиль, щоб країна успішно перезимувала - без відключень світла і тепла", - розповів гендиректор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Згідно з відомостями з компанії, гірники ДТЕК планують видобути ще близько 4,5 млн тонн вугілля. Також компанія законтрактувала 388 тисяч тонн вугілля газової марки з Колумбії, оскільки українського на повноцінну роботу ТЕС не вистачило б через планові ремонти блоків АЕС і зниження відпустки ГЕС. Тому теплова генерація має відпустити більше електроенергії, ніж планувалося і для цього знадобилося більше вугілля. Детальніше про внесок ДТЕК в підготовку енергосистеми України до осінньо-зимового періоду в компанії розповіли на своєму сайті.

ДТЕК - в даний момент є найбільшим приватним інвестором в енергетику України. Група розвиває бізнес з видобутку природного газу і вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. ДТЕК Енерго забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тисяч співробітників. 100% компанії належить SCM Limited, а кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.