RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Технічно неможливо: глава ПЕАУ Котко висловився про збільшення частки атомної енергетики

Технічно неможливо збільшити частку атомної енергетики в енергосистемі, про що просять 97 депутатів.

Про це заявив глава "Першої енергетичної асоціації України" Василь Котко, передає "Обозреватель".

Експерт зазначив, що запропонований Мінекоенерго енергобаланс є найкращим варіантом з можливих в нинішніх умовах, підкресливши, що була зменшена частка всіх виробників.

"Зараз хорошого рішення, тим більше такого, що влаштовувало б усіх, немає взагалі. Зараз може бути тільки пошук кращого з того поганого, що у нас залишилося. Тому я думаю, що міністерство в цілому саме так і підходило, саме таке рішення знайшло, що стосується енергобалансу. Урізати всіх, кого можна урізати", - сказав Котко.

Він звернув увагу, що останнім часом рівень споживання електроенергії суттєво знизився, і за таких умов технічно неможливо збільшувати частку атомної енергетики в енергосистемі.

"Проблема полягає в тому, що впало споживання, а виробництво у нас і вугілля багато, станції, мабуть, і на чверть не завантажено, теплові станції. І зелена енергетика у нас, налаштували більше, ніж може наша система прийняти. Хотілося б, щоб атомні станції працювали ще більше, тому що найдешевша і екологічно чиста електроенергія ... Але зробити так технічно неможливо. Просто технічно неможливо", - зазначив Котко.

28 квітня Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс України на 2020 рік, який передбачає заходи для забезпечення стабільної роботи енергетичної галузі.

Раніше в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець повідомила, що для виведення енергетики з кризи Мінекоенерго пропонує ряд антикризових заходів, серед яких висновок меморандуму з інвесторами про зниження "зеленого тарифу", зупинка будівництва нових сонячних і вітрових генеруючих потужностей по системі "зеленого" тарифу і перехід на конкурентну систему підтримки (аукціони), реформа ПСО.