RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Політолог розповів про ознаки лобіювання інтересів олігарха з боку т.в.о. глави Міненерго Буславець

Поділ Мінекоенерго на два міністерства майже збігся із закінченням повноважень Ольги Буславець на посаді тимчасово виконуючого обов'язки глави цього відомства. Тепер вона зможе очолювати відтворене Міненерго ще 60 днів в статусі т.в.о., що є негативним фактором для кризової галузі, яка вимагає стабільного управління.

Так вважає політолог Володимир Фесенко, про що він написав у Facebook, передає "Коментарі".

За словами політолога, про "виверти" Буславець свідчать дані ЗМІ, які вказують на лобіювання інтересів компанії ДТЕК, що належить Ринату Ахметову.

"На догоду тепловим електростанціям Ріната Леонідовича вона зупинила на позаплановий ремонт рекордну в історії України кількість атомних енергоблоків. На догоду сонячним і вітровим електростанціям Ахметова вона, за твердженням злих язиків, спочатку імітувала, а потім зірвала переговори про зниження тарифів для "зеленої" генерації" . У цьому сенсі також можна говорити про "технології Буславець" - заявив Фесенко.

Однак, як пише політолог, Буславець завдяки своїй активності привернула до себе чимало уваги і стала "токсичною, несучи сильний і потенційний ризик".

"По-перше, це ризик для прем'єр-міністра Шмигаля. Йому треба затверджувати програму уряду. І в парламенті напевно згадають і про проблеми в сфері енергетики і про невизначений статус Буславець, - пояснив Фесенко. - По-друге, це ризик для самого Рината Леонідовича. Занадто велика і скандальна увага прикута до Ольги Анатоліївни. Якщо вже й лобіювати, то робити це треба елегантніше і менш помітно. У зв'язку з цим нагадаю, що токсичних і конфліктних персонажів у владі не любить і президент Зеленський".

Резюмуючи, політолог заявив, що країні потрібен стабільний і нескандальний міністр енергетики.

Раніше повідомлялося, що нововведення на енергоринку в Україні викликають чимало запитань: дешева атомна генерація обмежується, зате теплова - дорожча і не екологічна електрогенерація - отримує "зелене світло". Йдуть розмови про можливе зростання тарифів для населення, про колапс вітчизняної енергетики.