RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Влада має негайно пристати на пропозиції Тимошенко і розв’язати "тарифну" кризу - експерт

Некомпетентність нинішнього уряду поставила мільйони українців на межу виживання. Врятувати ситуацію здатне термінове втілення плану Юлії Тимошенко, що дозволить в лічені дні здешевити газ втричі.

Так вважає політичний експерт Дмитро Корнійчук, пише РБК-Україна.

"Чи існують реальні механізми зменшення в рази вартості газу? Звісно. І вони запропоновані двічі прем’єром Юлією Тимошенко. Найперше - віддати українцям газ за ціною закупки з підземних сховищ, де сьогодні рекордні запаси - майже 30 млрд кубів, також пустити з мінімальною рентабельністю на потреби населення газ українського видобутку, який нам продають втричі дорожче собівартості", - зазначив експерт.

Він зауважив, що саме чітка та компетентна стратегія дозволила лідерці "Батьківщини" пройти кризу 2008-2009 без підвищення тарифів. Сьогоднішня ситуація потребує такого ж досвідченого менеджера, здатного керуватися добробутом людей та інтересами держави.

"Тарифи на газ можна знизити в рази. Просто на чолі Кабміну мають стояти досвідчені та професійні політики-державники рівня Тимошенко, а не дилетанти", - вважає Корнійчук.

Заклик Тимошенко до місцевих депутатів ініціювати скликання позачергових сесій рад різного рівня та вимагати від уряду скасування антисоціальних тарифів на газ та його транспортування експерт назвав слушною ідеєю, позаяк влада не раз довела, що не розуміє потреб людей.

"Зеленському пора нарешті визначитися. Або він підтримує тих політиків і чиновників, які остаточно знищать країну, але відповідальність за їхні непрофесійні дії в очах людей все одно нестиме президент. Або пора нарешті почати співпрацювати з професійними антикризовими менеджерами, якщо Зеленський бажає добра Україні, як говорив під час виборів", -сказав він.

Юлія Тимошенко запропонувала владі план вирішення "тарифної" кризи. Колишня прем’єрка пропонує пустити на потреби українців газ з підземних сховищ за ціною літньої закупки, що дозволить знизити тарифи втричі. Також лідер "Батьківщини" закликала депутатів по всій країні вимагати від уряду негайного зниження ціни на газ.