RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Технова" відповіла на звинувачення міськради Чернігова щодо ситуації на ТЕЦ і звернулася до РНБО і ЗМІ

Чернігівська міська рада 17 березня оприлюднила Проект рішення про скасування рішення міської ради щодо дострокового розірвання договору оренди з ТОВ фірма "ТЕХНОВА" та звинуватила ТОВ фірму "ТЕХНОВА" у несвоєчасній передачі документів для оцінки майна. У товаристві відповіли, що всі звинувачення міськради є безпідставними, а прийняті рішень свідчать про штучне затягування процесу та створення умов для зриву передачі ТЕЦ.

Про це йдеться на сайті компанії.

У компанії зазначили, що фірма "ТЕХНОВА" орендує єдиний майновий комплекс (ЄМЦ) "Чернігівська ТЕЦ" з 2000 року. І компанія, як відповідальний бізнес, не припиняла свою діяльність під час активної фази бойових дій на Чернігівщині. Чернігівську ТЕЦ обстрілювали з перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів. ЄМК зазнав значних пошкоджень та руйнувань. Сума збитків через це сягнула 803 млн грн.

Компанія повідомляє, що 11.05.2022 звернулась до Чернігівської міськради з листом про дострокове розірвання договору оренди та повернення Чернігівської ТЕЦ громаді міста, оскільки витрати в таких розмірах не були передбачені й стали непосильними. 31.05.2022 міськрада прийняла рішення про дострокове припинення договору із Товариством, уклавши угоду щодо послідовності процедур припинення договору. 27.10.2022 Чернігівською міською радою було визначено нову дату дострокового припинення договору оренди ЄМК – 31.03.2023.

В заяві йдеться, що зважаючи на те, що забезпечення споживачів теплом та електроенергією має суспільне значення, Товариство взяло на себе обов'язок з проходження опалювального сезону 2022/2023, попри значне руйнування ЄМК, недостатнє фінансування, постійний ризик масованих обстрілів критичної інфраструктури.

ТОВ фірма "ТЕХНОВА" вказує, що не тільки виконала свої зобов’язання перед містом, а в складних умовах подала електроенергію для врегулювання енергосистеми України. У компанії звертають увагу, що в результаті підготовка та проходження опалюваного сезону ТОВ фірма "ТЕХНОВА" понесло збитки у розмірі 602 млн грн. 31.03.2023 ТОВ фірма "ТЕХНОВА" планувала завершити опалювальний сезон 2022-2023.

ТОВ фірма "ТЕХНОВА" звертає увагу, що чергове відтермінування припинення договору може нести загрозу опалювальному сезону 2023-2024 для Чернігова, і особливе занепокоєння у компанії викликає, що персонал Чернігівської ТЕЦ був попереджений про майбутнє вивільнення з 31.03.2023.

ТОВ фірма "ТЕХНОВА" звертається до Ради національної безпеки і оборони України з проханням втрутитися у ситуацію. Також теплопостачальна компанія міста Чернігова - ТОВ фірма "ТЕХНОВА" звернулася до засобів масової інформації з проханням не спекулювати соціально важливими питаннями.