RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Світлична розповіла, що на Харківщині після 5-річного простою відкрився сироробний завод "Сири Бурлука"

У Великобурлуцькому районі Харківської області реконструювали обладнання на сироварному заводі, запустивши завод через п'ять років простою.

27 липня з робочою поїздкою завод відвідала глава Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Великобурлуцький район раніше славився виробництвом своїх сирів. "Сири Бурлука" були відомі на території всієї України, але 5 років тому завод припинив свою роботу, і не було перспективи щодо відновленню виробництва. Ми знайшли інвестора, інвестор повірив владі. І сьогодні вже є результат", - сказала губернатор на підприємстві.

Керівник РДА Віктор Слиш підкреслив, що Світличній вдалося знайти інвестора і домовитися з попередніми власниками. За його словами, завдяки підтримці влади виробництво відновилося рекордними темпами.

Протягом червня - липня 2017 року сироробний завод реконструювали. Більш того, зараз виробництво сертифіковане за міжнародними стандартами якості ISO 9001: 2000. Підприємство стало одним з перших в регіоні, де реалізується проект європейської системи контролю якості ХАССП. Зараз на підприємстві вже працює перша лінія - з виробництва сухого молока.

"Є домовленість з інвестором, в жовтні вже приступлять до виробництва сиру, і піде лінійка нових видів сирів. Також будуть відновлювати рецептуру сирів, які тут проводилися раніше. На даний момент в штат підприємства вже набрали 120 співробітників, я сподіваюся, що з 2018 року у нас буде тут до 400 робочих місць, і потужності будуть повністю завантажені ", - сказала Світлична.

Однак відзначається нестача кваліфікованих кадрів. Світлична пообіцяла комплексно підійти до цього питання, підключивши систему профтехосвіти в області, а глава району висловив готовність допомогти робітникам з житлом.

"Уже є домовленості з експортерами. Плануємо запросити інвестора заводу взяти участь в міжнародному інвестиційному форумі, який пройде в Харкові у вересні - щоб представити свою продукцію і, можливо, знайти нові ринки збуту", - підкреслила Світлична, говорячи про перспективи розвитку заводу.