RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Неякісна китайська метпродукція йде з України - аналітики

Введення антидемпінгових мит на деякі види низькоякісної китайської металопродукції допомогло знизити її частку на українському ринку.

Такий висновок зробили аналітики сайту ГМК Центр в звіті "Ринок стали в Україні: проблеми і тенденції", пише Silk Bridge.

Зокрема, поставки труб з Китаю в Україну в січні-жовтні 2020 року скоротилися на 33,9% до 14,6 тис т, що пов'язано з введенням мита в розмірі 51,5% на безшовні гарячедеформовані труби.

За десять місяців поточного року також на 15,6% скоротився імпорт китайського прокату з покриттям. Всього за цей час в Україну надійшло 121,6 тис тонн продукції з Китаю, тоді як за аналогічний період минулого року було 144 тис т.

Скорочення поставок відбулося внаслідок запровадження в 2019 році мит на оцинковку з КНР в розмірі 22,8%. Як відзначили в ГМК Центрі, це дозволило українським виробникам наростити поставки власної продукції на внутрішній ринок і підвищити завантаження працюючих в Україні заводів.

Нагадаємо, що в Україну з Китаю поставляються, в основному, непреміальні труби без будь-яких стандартів, а також прокат з товщиною покриття нижче прийнятих стандартів.