RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Банкрутить для тіньової приватизації": ЗМІ розповіли про діяльність соратниці Януковича Луценко на "Артемсіль"

Призначена в жовтні Кабміном в.о. директора ДП "Артемсіль" Вікторія Луценко може навмисне доводити до банкрутства стратегічне підприємство, що забезпечує сіллю на 94% потреби України.

Про це йдеться в матеріалі Цензор.

Як пише видання, Луценко була соратницею Януковича і довіреною особою екс-міністра податків і зборів Олександра Клименка, який "особисто погодив її кандидатуру на пост начальника Главку Міндоходів у Донецькій області".

"Про безпрецедентну, критичну ситуацію, що суперечить економічним інтересам підприємства і країни в цілому, Кабміну і правоохоронним органам повідомили листами багаторічні партнери "Артемсолі"... Вони поінформували про припинення відвантажень продукції всім українським дилерам і ряду іноземних компаній. Втрата підприємством обсягів відвантажень як всередині України, так і на експорт, спричинила зниження прибутку, зменшення податкових платежів до бюджету, скорочення обсягів видобутку солі. За словами дилерів, за право бути постачальниками продукції "Артемсолі" новий менеджмент підприємства несподівано почав вимагати відкати. Гроші з приголомшених новими правилами партнерських взаємовідносин посередників, нібито, збирає якийсь Родіон Мустафаєв, що представляється співробітником Мінекономіки України. Насправді, Мустафаєв є штатним представником компанії-дилера ТОВ "Костанзо". Ця компанія залишилася єдиною з українських операторів на ринку постачання солі, якій відвантаження продукції продовжується без всяких додаткових умов", - пише видання.

Журналісти вважають, що активи стратегічного підприємства, яке спочатку березня було включено в список "Великої приватизації", а 30 жовтня, після призначення тимчасової директоркою Вікторії Луценко, викреслено з переліку об'єктів, що приватизуються, навмисне знецінюються з метою подальшого продажу за безцінь.

"Не потрібно мати розуму аж понад голову, щоб зрозуміти вигоди тіньової приватизації "Артемсолі" зацікавленими бізнес-структурами. Хто замовники умисного передприватизаційного банкрутства підприємства? На це питання належить відповісти правоохоронним органам", - "Цензор".

Як зазначають автори матеріалу, в бізнес-середовищі Донецького регіону Луценко називали "особистим смотрящим Клименко по податках і обналу".

"На цей раз, судячи з беззаконня, що творять на підприємстві, Луценко знову виявилася затребуваною, як фахівець з тіньової приватизації і банкрутства успішної державної компанії... Відповідних ходів ні Офіс президента, ні Кабмін, ні АМКУ поки не зробили. І якщо реакції не буде, це буде свідчити про особисту участь державної влади в процесі "дерибану" чергових ласих промислових активів", - резюмує автор.