RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

12 травня

11 травня

Всі новини

"Електроважмаш" виплатив борги по заробітній платі більш ніж на 40 млн гривень - ФДМ

2 березня на харківському "Електроважмаші" відбулася виплата боргів по заробітній платі в розмірі 40 млн гривень.

Про це повідомляє Фонд держмайна України, який є органом управління "Електроважмашу".

На даний момент на "Електроважмаші" відбувається реалізація програми стабілізації діяльності та виведення підприємства з кризи, пов'язаної з відсутністю обігових коштів. Пріоритетами в рамках стабілізації є реструктуризація проблемних кредитів, залучення оборотних коштів і підвищення маржинальності продукції.

Заступник глави Фонду держмайна Денис Кудін зазначив, що єдиною проблемою важкого стану заводу є відсутність обігових коштів, а їх залучення традиційними банківськими коштами ускладнене через наявні історичні дефолти.

"Тому менеджмент працює з замовниками щодо поліпшення платіжної дисципліни і звертається за фіндопомогою до інших підприємств. Остаточне рішення ситуації займе ще деякий час, але будемо сподіватися, що ця затримка у виплаті зарплат була останньою", - додав Кудін.

Найближчим часом "Електроважмаш" отримає 340 млн гривень від індексації на поставки продукції "Укргідроенерго" за 2018-2020. Відповідні виплати вже узгоджені на рівні керівництва підприємств, очікується рішення ЄБРР як основної кредитуючої організації.

Крім того, ЕТМ вперше за останні 5 років проходить сертифікацію "Укрзалізниці", що дозволить заводу взяти участь в програмі оновлення та модернізації основного складу, а також отримати більшу кількість замовлень на внутрішньому ринку. Нещодавно на Канівській ГЕС був введений агрегат виробництва "Електроважмашу", контракт оцінюється в 50 млн грн.

"Електроважмаш" - один з найбільших заводів Харкова. Спеціалізується на розробці і виробництві потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів.