RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Дії ДАСУ та ДБР мають ознаки диверсії проти ВПК і гальмують виробництво техніки та боєприпасів - "Українська бронетехніка"

ДБР, керуючись висновком Держаудитслужби, чинять атаку на військово-промисловий комплекс України.

Про це на пресконференції заявив гендиректор компанії "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас, інформує Цензор.НЕТ.

"УБ" наразі виробляє бронетранспортери "Варта" та "Новатор", але не отримує фінансування на релокацію, будівництво та закупівлю обладнання.

"Це фінансується нашими власними коштами з прибутків, які обмежені декількома відсотками. Ми виробляємо міномети калібрів 120 мм та 82 мм та 60 мм, мінометні постріли 60 мм... Ми виробляємо бронезахист для самохідних гаубиць "Богдана" та ракетних комплексів "Нептун"… Організували постачання далекобійних пострілів для САУ "Богдана", якими було знищено позиції російських загарбників на острові Зміїний. На початку повномасштабної агресії ми швидко передали Силам Оборони всю військову техніку, яку готували під експорт", - розповів він.

Підприємством створено кооперацію з двома країнами НАТО з виробництва та постачання до України 120-мм мінометних пострілів, а у партнерстві з холдингом зі Східної Європи відновлено виробництво 122-мм пострілів до гаубиць Д-30 та 2С1 "Гвоздика".

"За півтора року ми передали Силам Оборони вже близько 30 тис. тонн боєприпасів та озброєння. Ми пишаємося тим, що постачаємо військову техніку та боєприпаси дешевше інших компаній і не маємо жодного "безнадійного" контракту… ДАСУ свідомо ігнорує Закон "Про оборонні закупівлі" та постанову Кабміну №363 від 3 березня 2021. Законодавство України дозволяє постачальникам та виробникам мати прибуток та включати його до калькуляції. Дії Держаудитслужби мають ознаки диверсії проти військово-промислового комплексу та Сил оборони України. Як нам стало відомо ДБР наразі фальсифікує справу проти нашої компанії, що стане прецедентом для атаки на весь ВПК", - зазначив він.

За словами Бельбаса, "Українську бронетехніку" хочуть звинуватити у завданні збитків держави через отримання компанією прибутку: "З прибутків сплачено податки, а кошти проінвестовано у виробництво зброї, перемоги над агресором. Дії ДБР призведуть до зупинки виробництва мінометів, броньованих автомобілів, постачання критично важливих 120-мм та 122-мм боєприпасів, снарядів, збільшення втрат на полі бою", - сказав гендиректор.

На його думку рівень проникнення держави-агресора у державні та правоохоронні органи залишається високим: "Звертаємось до президента із закликом не допустити знищення вітчизняного ВПК, блокування виробництва зброї та імпорту боєприпасів. Ми також направили офіційні листи до посольств наших союзників з інформування про ситуацію… Діяльність ДАСУ та ДБР підриває героїчну боротьбу Сил оборони на фронті, ставить під загрозу життя тисяч українських військовослужбовців", - підсумував гендиректор "Української бронетехніки".