RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Вплинув досвід війни з Росією: Україна може отримати велике військове замовлення

Перу має намір укласти з Україною контракт на ремонт і модернізацію власних бойових і транспортних літаків.

Про це повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром".

Відповідні переговори пройшли напередодні між представниками компанії "Укрінмаш", що входить до складу "Укроборонпрому", і вищим командуванням ВПС Перу.

"Перуанська сторона зазначила, що розглядає Україну одним із правонаступників розробок, інтелектуальних прав і технологій, створених в авіаційній сфері за часів СРСР. Отже, Україна має повне право здійснювати ремонт і модернізацію авіатехніки, яка знаходиться на озброєнні ВПС Республіки Перу", - йдеться в повідомленні компанії.

"Особливий інтерес у представників ВПС Перу викликає досвід українського авіабудування, отриманий в боротьбі з російською агресією, зокрема з модернізації бойових і транспортних літаків. З огляду на близькість технічних і бойових характеристик техніки, яка знаходиться на озброєнні Перу і України, сторони визначили, що залучення "Укроборонпрому" до вдосконалення парку перуанських літаків економічно і технічно обґрунтованою пропозицією", - сказано в ньому.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міністерстві внутрішніх справ показали, як працюють нові пістолети-кулемети МР-5, який отримала на озброєння Національна поліція України.