RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

БРСМ, Брент ОЙЛ і МОТТО продають дизпаливо з багаторазовим перевищенням вмісту сірки - ЗМІ

За словами представників Інституту споживчих експертиз, для сучасного дизельного двигуна системне потрапляння палива з сіркою в систему може стати фатальним дуже швидко. Мережі АЗС БРСМ, Брент ОЙЛ і МОТТО очолили антирейтинг якості дизельного палива.

Про це в своєму дослідженні повідомляє Інститут споживчих експертиз, пише Фокус.

"Дизельне паливо мереж заправок БРСМ, Брент ОЙЛ і МОТТО має багаторазове підвищення показників сірки в своєму складі", пишуть експерти. За словами представників Інституту споживчих експертиз, для сучасного дизельного двигуна системне потрапляння такого палива в систему може стати фатальним дуже швидко.

"У число аутсайдерів потрапили цілих чотири зразки, які були придбані в мережах БРСМ-нафта, МОТТО, MARSHALL і Брент ОЙЛ. В основному, проблеми були зосереджені в змісті сірки. І якщо у MARSHALL це незначне перевищення на 3 одиниці (13 мг/кг), то вже у БРСМ-нафта - більш ніж семиразове перевищення (76,7)!", - зазначає ІСЕ.

За словами Інституту споживчих експертиз, як повідомляє Фокус, паливо Брент ОЙЛ має більш ніж двадцятикратне перевищення (208 мг/кг), а "рекордсменом" - є мережа МОТТО в зразку палива з якої виявили вміст сірки в 647 мг/кг.

"Така концентрація неминуче призведе до швидкої смерті двигуна, не кажучи вже про вихлоп, через який оксид буде вкинуто на вулиці міст", - повідомляє Фокус.