RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Приватні інвестори будівництва "виходять" у двір

новини компаній

Потенційні покупці житла в нових комплексах столичного регіону хочуть від забудовників не тільки затишних квартир, але й грамотно організованого громадського простору – як у самих будинках, так і open air.

У Києві та за його межами пропозиція на ринку первинної житлової нерухомості розширюється буквально з кожним днем. В активному продажу, за різними оцінками, перебуває більше ніж півтисячі житлових комплексів. Тому в боротьбі за потенційного інвестора забудовникам доводиться бути оригінальними. Сучасного покупця вже не здивуєш зручними плануваннями, високою енергоефективністю, сучасними матеріалами, паркінгами та упорядженою територією. Серед останніх трендів експерти виділяють зростаючий попит на якісно організований громадський простір: ізоляція у власних квартирах як явище відходить у минуле, українці прагнуть більшої соціалізації.

Про що йдеться? Фактично це якісне переосмислення концепції "місто в місті". Якщо раніше потенційних інвесторів цікавила лише функціональна частина (наявність магазинів, соціальних об'єктів, підприємств обслуговування та харчування), то тепер вони вимагають повноцінного "міста": з парком, зонами відпочинку, місцем для загального дозвілля тощо. Люди бажають багато спілкуватися, формувати групи за інтересами і просто проводити час в оточенні близьких за соціальним статусом сусідів.

Цікавим з цього погляду є ЖК "Квартал Алей", що недавно з'явився на ринку. Його будують у Броварах на перетині вулиць Чорновола, Симоненка, Козацької та Соборної. З одного боку, це досить близько до основної транспортної магістралі міста, що веде до Києва, з іншого – практично під вікнами розкинувся зелений масив на десятки гектарів, що відповідає естетичним та екологічним потребам потенційних інвесторів. Втім, унікальність комплексу не обмежується вдалим розташуванням. Забудовник подбав про створення архітектурного проекту, що повністю відповідає новому розумінню концепту "місто в місті". Саме на громадський простір тут був зроблений особливий акцент. У кварталі, створеному як з житлових будинків, так і з будинків соціального призначення, планують особливим чином сформувати внутрішню територію. Тут будуть алеї для прогулянок з можливістю відвідати кафе та магазини. Ландшафтне рішення доповнять зони відпочинку, тераси, спортивні й ігрові майданчики (у тому числі велодоріжки), дитячі майданчики, арт-інсталяції та багато чого іншого.

"Потенційні інвестори все частіше звертають увагу на фактор розвиненості громадської зони. Сучасні українці не хочуть обмежувати свій "житловий простір" чотирма стінами квартири. Вони налаштовані на спілкування, на активне дозвілля, на можливість задовольнити соціальні та культурні потреби недалеко від будинку. В ідеалі – на території комплексу, у якому проживають", – зазначає експерт з будівництва та девелопменту Юрій Мавродієв, який курирує реалізацію проекту ЖК "Квартал Алей".

Особливої уваги варта соціальна інфраструктура в ЖК "Квартал Алей". Тут заплановано будівництво школи зі стадіоном, дитячого садка, медичного центру, паркінгу.

Сам комплекс – це сучасні житлові будинки, створені за монолітно-каркасною технологією із застосуванням кращих рішень у сфері будівництва та матеріалів. Тут і широкий вибір планувань (включаючи дворівневі квартири з власними терасами), і автономне опалення, і енергоефективність. Наявність громадського простору такої якості, безумовно, виокремлює ЖК "Квартал Алей" на тлі інших пропозицій.

Успіх цього кейса, зі свого боку, може стати трендовим для всього регіону, а це приведе до підвищення якості життя у всьому передмісті української столиці.

Більше інформації – на сайті ЖК "Квартал Алей".