RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Харкові відкрили інноваційний бізнес-інкубатор для підтримки вчених - Світлична

У п'ятницю, 5 квітня в Харкові відкрився інноваційний Еō BusinessIncubator, створений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook глава Харківської області Юлія Світлична.

"Наукові розробки можуть і повинні бути конкурентним продуктом. А розробники - мати можливість створити з них ринковий продукт. Тепер це можливо. У новому бізнес-інкубаторі Eō, який ми відкрили сьогодні в Харкові з нашими партнерами USAID, створені всі умови для цього: міжнародні фахівці, партнери та викладачі, сучасний підхід до навчання і перспектива знайти інвестора" - зазначила глава ХОДА.

Директор відділу з економічного зростання Агентства США з міжнародного розвитку USAID Гауссі Фархад відзначив, що бізнес-інкубатор є частиною програми USAID «Конкурентоспроможна економіка», бюджет якої 42 млн доларів, а мета - сприяння розвитку стартапів і технологічних рішень.

"Еō-інкубатори допоможуть підприємцям і експертам в галузі технологій перетворювати свої ідеї в компанії за допомогою менторів. І ці ментори - дуже відомі. Це ветерани Силіконової долини, які досягли успіху і хочуть поділитися своїм досвідом і допомогти розвитку громади тут, в Україні. Ці ментори не тільки з США, вони представляють Європу, Близький Схід і Україна".

Планується, що в Еō BusinessIncubator під опікою міжнародних менторів та консультантів наукові групи, автори нових розробок і технологій, спільно з вузами, де виникли ці розробки, будуть створювати нові високотехнологічні компанії. Цей інкубатор не обмежений ІТ.

Під час презентації бізнес-інкубатора лідер проекту, директор програми Корнуельского університету (США) по праву, підприємництву і технологіям Уайтхед Чарльз подякував усім, хто долучився до реалізації цієї ідеї, нагадавши, що перше обговорення її з головою області відбулося ще в 2016-му році.

"Хочу подякувати губернатору Харківської області. Ми з вами зустрічалися на початку нашої роботи, тісно співпрацювали з вашою командою, і без вас, без облдержадміністрації, без університетів Харкова ми не змогли б досягти того, чого досягли. Дякую за вашу підтримку", - сказав Уайтхед Чарльз.

Організатори пропонують бажаючим реєструвати свої проекти за наступним посиланням.