RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Компанія KLM святкує 100 років: в авіаперевізнику розповіли про свої успіхи та плани

новини компаній

7 жовтня 2019 року KLM Королівські Голландські Авіалінії виповнюється 100 років, це перша в світі авіакомпанія, яка працює на ринку такий тривалий термін.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії.

Заснував KLM в 1919 році піонер авіації Альберт Плесман, почала працювати компанія в Амстердамі, Нідерланди, а зараз географія польотів KLM охоплює 160 напрямків по всьому світу.

В ході святкового заходу в аеропорту Схіпхол 29 червня, KLM опублікувала відкритий лист, де запропонувала забезпечити сталий розвиток авіації майбутнього під гаслом "Fly Responsibly".

"Сторіччя компанії - це можливість підтвердити прихильність нашим устремлінням: стати самим клієнтоорієнтованим, інноваційним і ефективним європейським перевізником, готовим до вирішення нових завдань. Пропонуємо всім авіакомпаніям нашу програму компенсації викидів вуглекислого газу CO2ZERO безкоштовно і без брендингу KLM і запрошуємо приєднатися до нас і поділитися досвідом на благо сталого розвитку та гідного майбутнього", - прокоментував президент і виконавчий директора KLM Пітер Елберс.

Компанія заявила, що постійно інвестує в оновлення авіапарку, поліпшення експлуатаційних процесів і екологічне біопаливо. При цьому 49% наземного вантажно-розвантажувального обладнання KLM є електричним, а 12% - гібридним. Також в KLM нагадали, що вже 11 років діє програма CO2ZERO, в якій мандрівники можуть компенсувати вуглецевий слід від свого польоту.

У KLM відзначили, що є єдиною європейською авіакомпанією, яка використовує біоавіатопліво для міжконтинентальних рейсів, а також пропонує екологічно чисті продукти харчування на борту, співпрацюючи з постачальниками, які виробляють продукти без шкоди для навколишнього середовища. Зусиллями компанії, крім іншого в Панамі було висаджено 312 га лісу.

Також KLM і Делфтский технічний університет працюють над створенням літака майбутнього, концепція якого, придумана дизайнером Юстусом Бенадом, отримала назву Flying-V.

Літак буде витрачати на 20% менше палива, ніж Airbus A350, в його салоні помістяться близько 314 чоловік. Розмах крил Flying-V досягає 65 метрів і дозволить літаку використовувати існуючу інфраструктуру аеропортів. Меншу витрату палива літаком досягається за рахунок двох турбовентиляторних двигунів, розташованих на кожному крилі і аеродинамічного дизайну. Макет салону Flying-V можна побачити в аеропорту Схіпхол з 7 жовтня.

До цього KLM була створена інтерактивна карта Schiphol Airport Map, голосовий асистент Google зі штучним інтелектом, мобільний додаток з доповненою реальністю для оцінки параметрів ручної поклажі, "розумна" багажна аудіобірка з GPS-модулем і динаміком, що виконує функції персонального гіда по Амстердаму.

У 2018 році компанія перевезла 34,1 млн пасажирів. KLM має сучасний флот з 214 літаків і пропонує прямі рейси по 160 напрямках по всьому світу. 33 тисячі співробітників працюють в авіакомпанії в різних країнах. З 27 жовтня 1992 року компанія працює в Україні і здійснює щоденний власний рейс Київ-Амстердам на Boeing 737.